DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner újfent leszögezte, hogy nem akar az F1 élére kerülni

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner ezúttal a Daily Mailnek fejtette ki, hogy miért nem kíván a bírósági ügyei miatt bizonytalan jövőjű Bernie Ecclestone örökébe lépni.

Jelenleg nem lehet egyszerű dolog Christian Hornernek lenni, hiszen az elmúlt négy esztendő bajnokcsapata, az idei év előtt is favoritnak tartott Red Bull gigászi problémákkal küzd kevesebb mint két héttel a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt. Ráadásul folyamatosan tartják magukat a pletykák, melyek szerint Horner elhagyhatja csapatát, hogy átvegye Bernie Ecclestone helyét a Formula-1 élén, ám a csapatvezető, minden idők legfiatalabbja, aki világbajnoki címig vezetett egy istállót, kitart amellett, hogy erre a váltásra nem kerülhet sor.



 

"Hosszú évekre elköteleztem magam a csapathoz. Élvezem, amit csinálok, élvezem a csapatvezetés jelentette kihívást, ahogy azt is, hogy ennyi tehetséges emberrel dolgozhatok együtt, akikkel szép sikereket értünk el. És még mindig vannak céljaim és ambícióim, melyeket a Red Bull istállóval akarok beteljesíteni" - mondta Horner, majd hozzátette, hogy nem is érzi magát alkalmasnak arra, hogy Ecclestone szerepét átvegye:



 



 



 

"Nem hiszem, hogy bárki más el tudnál végezni Bernie feladatát. Egészen egyedi, ahogy a dolgokat irányítja. A Formula-1-ben néha túlbonyolítjuk a dolgokat, hiszen a versengő csapatok egymással próbálnak kitolni. Ezért egy erős vezetőre van szükségünk. Amíg Bernie alkalmas ellátni a feladatát, motivált és elkötelezett, addig ő a megfelelő ember a Formula-1 élére. Meg lehet nézni, mi mindent tett a sportágért, mennyit fejlődött az irányítása alatt. Egészen lenyűgöző, amit véghezvitt."



 

Horner egy példával is alátámasztotta, hogy szerinte mi mindent jelent Ecclestone a sportágnak: a Formula-1 neki köszönheti azt, hogy idén immár Oroszországban is futamot rendezhetnek majd. "Bernie többször is találkozott az orosz elnökkel, hogy megkösse az üzletet. Nagyon jól megértették egymást..." - mondta Horner kuncogva a Daily Mail riporterének.



 



 

"Bernie a világ vezető alakjai közül nyert meg néhányat a Formula-1 számára, s rávette őket, hogy olyan elképesztő helyszínek jöjjenek létre, mint Abu Dhabi vagy Szingapúr. Ilyen nehéz gazdasági helyzetben, amikor egyes csapatok a túlélésért küzdenek, nagyobb szükség van rá, mint valaha. Nagyon szomorú nap lesz, ha végül leköszön. Az élet megy majd tovább, de nehéz elképzelni, hogy ő nem lesz ott. Remélhetőleg eltelik még egy kis idő azelőtt, hogy erre sor kerülne."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: