DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Marussia: Jó lehetőségeink vannak

Max Chilton és a Marussia F1 Team pozitíven zárta ma a szezon előtti felkészülést, Max a hetedik helyen zárta a napot.
Délután a teljesítményre irányult a munka, ám nem ment minden simán, Max elektronikai hiba miatt sok időt veszített és a csapat átalakított a programot.

A negyedik tesztnap jól kezdődött, Max 10 kört teljesített a probléma előtt. Amikor visszatérhetett a pályára a csapat módosította a programot annak érdekében, hogy a maximális munkát el tudják végezni a két hét múlva megrendezésre kerülő Ausztrál Nagydíj előtt. Max hosszabb etapokat teljesített, különböző gumispecifikációkat használt, valamint a versenyhétvége bizonyos folyamatait gyakorolta.

A délután utolsó perceiben Max kiértékelhette az autó teljesítményét alacsony üzemanyag-terhelés mellett, bíztató köridőket ért el, az 1:36.835-ös eredménye a hetedik helyre volt jó. 61 kört teljesített.

A mai teszt végeztével a Marussia F1 Team összesen 1777,54 kilométert, 334 kört teljesített a tél folyamán. A következő megálló Melbourne lesz, a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj helyszíne.

Max Chilton:
"Figyelembe véve, hogy milyen kis problémáink voltak, egészen bíztató számomra a 61 kör, amelyet elértünk és pozitívum a nap vége. Nagyszerű így befejezni a szezon előtti tesztet. A nap során kiderült, hogy sok a munka és maximálisan ki kellett használni a rendelkezésre álló időt, de fontos volt a lehető legtöbb munkát elvégezni, hogy egy jó képet kapjunk Melbourne-re. összességében azt hiszem pozitíven készülhetünk a szezon első versenyére. Az új szabályok komoly kihívást jelentenek mindenki számára és habár néhány problémánk akadt, sokat fejlődtünk. Nem akarok jósolni, mert addig nem tudjuk meg, hogy hol állunk amíg az időmérő edzésre és a versenyre sor nem kerül, de nagyon optimista vagyok, mivel azt hiszem jó pozícióban vagyunk ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki lehetőségeinkből. Köszönet illeti a pályán és a gyárban dolgozó csapatot. Hosszú utat jártunk be a jerezi teszt első napja óta."

John Booth, csapatfőnök:
"A 12 szezon előtti tesztnap hihetetlenül gyorsan eljárt. Az év ezen időszaka mindig nagyon intenzív, de most már csak kevés ideje van a csapatnak. A mai teljesítmény komoly munka eredménye és most úgy érezzük, jó pozícióban vagyunk a versenyzést illetően. Ma véglegesítettünk néhány folyamatot, amely az autó versenyhelyzetben történő működéséhez szükséges. Amikor ennyire összetett rendszerek vannak az autón, akkor nem könnyű a helyzet, de Melbourne előtt elvégeztük a szükséges munkát. Nagyszerű volt a korai elektronikai problémából feljavulni, elérni ezt a célt és Max számára lehetőséget biztosítani az időmérő edzés gyakorlására. Nagyon izgalmas volt az utolsó tíz perc, a szerelők a maximumot nyújtották, mint egy valódi időmérő edzésen. Sajnos elhagyva Bahreint nem jelenti azt, hogy a kemény munka végez ért; ez még csak a kezdet. A következő napokban a versenycsapat újjáépíti az autót és a mérnöki csapat kielemzi a heti teszten tanultakat. A központban az első beállításhoz kapcsolódó fejlesztések már készülnek. Végül, szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a csapatban és a Scuderia Ferrarinál, a lehető legjobb lehetőséget adták számunkra, hogy erős csomaggal kezdhessük 2014-es szezonunkat."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: