DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Petrov a DTM-ben folytatja

Az egykori Formula-1-gyes pilóta, Vitalij Petrov a Mercedes csapat színeiben a Német Túraautó Bajnokságban a DTM-ben folytatja a pályafutását.

A 29 éves orosz pilóta januárban már tesztelte a Mercedes DTM versenyautóját Portugáliában, tavaly pedig a DTM moszkvai futama alatt volt alkalma néhány demonstrációs kör megtételére a hazai közönség előtt.



"Tisztában vagyok vele, hogy egy tanulási folyamat áll előttem, de én imádom a kihívásokat és örömmel elfogadom ezt" - nyilatkozta Petrov, aki 2010 és 2012 között a Renault/Lotus és a Caterham istállók pilótájaként az F1-ben versenyzett. "Az első teszten Portimaoban megismerhettem a csapatot és az autót, ami nagyon fontos azért, hogy erős legyek."





A Mercedes még nem erősítette meg, hogy melyik csapatában is kap helyet Petrov, akinek első orosz pilótaként így Gary Paffett és Daniel Juncadella, valamint a szintén az F1-ből érkező korábbi DTM bajnok Paul Di Resta mellett már biztos helye van a Mercedes 2014-es DTM programjában.



"Biztos vagyok benne, hogy értékes tagja lesz a csapatnak" - nyilatkozta Petrovról a Mercedes motorsport osztályának a vezetője, Toto Wolff. "Vitalij nagyszerű sportember, és az országát is képviseli, és egy olyan pilóta, aki már demonstrálta a képességeit sok dologban, így az F1-ben is dobogón állt. Ráadásul ő egy nagyszerű eszköz a Mercedes-Benz számára, különösen, ami az orosz piacot illeti."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: