DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hornert tartják a legmegfelelőbbnek a Formula-1 élére

Egy a Formula-1 kereskedelmi jogait birtokló Delta Topcón belüli forrás szerint Christian Horner az elsődleges jelölt Bernie Ecclestone helyére.

Már egy ideje arról szólnak a hírek, hogy amennyiben Bernie Ecclestone-t elítélik hamarosan kezdődő németországi tárgyalása végén, a Formula-1-nek új vezetőre lesz szüksége, mivel a Formula-1 kereskedelmi jogait birtokló Delta Topco, s az azt irányító CVC vezetői nem akarnak tovább együtt dolgozni az egyre kellemetlenebbé váló Ecclestone-nal.



 



 

Az első felvetések külső személyekről szóltak, például a Sainsbury éléről távozó Justin Kingről, vagy az F1 marketingével foglalkozó Zak Brownról, ám úgy tűnik, a tulajdonosok elsőszámú jelöltje Christian Horner, aki viszont korábban többször is hangsúlyozta, hogy nem kíván Ecclestone örököse lenni, legutóbb a múlt héten, miután a londoni bíróságon elhangzott, hogy a 83 éves milliárdos valóban lefizette Gerhard Gribkowskyt, ami nem sok jót ígér Ecclestone számára a müncheni per előtt:



 

"Elkötelezett vagyok a Red Bull iránt, és remélem, hogy Bernie még húsz éven át folytatja" - mondta Horner a Sportbusiness Internationalnak nyilatkozva. Egy a Delta Topco vezetéséhez közel álló személy viszont úgy nyilatkozott, hogy Horner lehet a legalkalmasabb személy az utódlásra, s még az sem elképzelhetetlen, hogy maga Ecclestone tanítsa meg utódját a Formula-1 vezetésének "tudományára":



 



 

"Semmi kétség, hogy Christian alkalmas" - mondta a meg nem nevezett forrás a Timesnek. "Olyan emberre van szükségünk, akinek van tapasztalata a Formula-1-ben, aki tud bánni a televíziós jogokkal és a kereskedelmi szerződésekkel. A legtöbb igazgató szemében jó megoldásnak tűnik az, hogy Bernie készítse fel Christiant a feladatra."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: