DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Webber szerint az új szabályok Vettelnek kedveznek

Ha a Red Bull megoldja autójának problémáit, Mark Webber szerint idén is korábbi csapattársa, Sebastian Vettel lesz a favorit.

Noha sokan abban bíznak, hogy az autókat alaposan átformáló új szabályok véget vethetnek Vettel négy éve tartó uralmának, Webber szerint az idei évre bevezetett változtatások éppen a német vezetési stílusának kedveznek. Az ausztrál rámutatott, hogy Vettel az elmúlt években a lassú kanyarokból való kigyorsításban tudta leglátványosabban felülmúlni ellenfeleit, az idei autók nagyobb nyomatéka pedig éppen a kanyarkijáratoknál követel meg precízebb vezetést a mezőnytől.



 

"Bizonyára nem ezt akarják hallani otthon az emberek, de szerintem az új szabályok segítik Sebastiant. Tökéletesek számára, pont azt hangsúlyozzák ki, amiben ő igazán jó" - nyilatkozta az F1-ben 12 évet lehúzó Webber.



 

Az idén a Le Mans Series-ben rajthoz álló 37 éves pilóta azt is elárulta, hogy márciusban kívülállóként is el fog utazni az F1-es szezonnyitóra, ahol az ausztrál televíziós közvetítés munkatársa lesz.



 

"Pár hónapja még én is a küzdőtérben voltam, így remélhetőleg még felhasználhatom ezt a tapasztalatot, hogy kommentáljam a versenyzők erősségeit és gyengeségeit. Persze várom már a szezonkezdetet a Porschéval is, de mivel ott a szezon csak áprilisban kezdődik, így lehetőségem van most visszatérni Melbourne-be, hogy a korlát másik oldaláról is megfigyeljem az eseményeken" - mondta.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: