DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Történelmi F1-es autókkal jubilál a Kanadai Nagydíj

Több tucat történelmi F1-es autót csodálhatnak meg a nézők a 35. alkalommal Montrealban rendezett Kanadai Nagydíjon.

Idén 35. alkalommal rendezheti Montreal a rendszerint a szezon egyik legizgalmasabb versenyét hozó Kanadai Nagydíjat. A szervezők ezt egy különleges attrakcióval kívánják megünnepelni: a Masters Historic Grand Prix elnevezésű programmal, melynek keretében a nézők közel harminc történelmi F1-es autót, köztük Gilles Villeneuve 1980-as Ferrariját csodálhatják meg a pályán.



 



 

"Nem is találhattunk volna alkalmasabb pillanatot arra, hogy visszahozzunk néhány nagyszerű autót a múltból a Circuit Gilles-Villeneuve-re, a pályára, ahol a legtöbbjük szerepelt is annak idején" - nyilatkozta a verseny igazgatója, Francois Dumontier. "Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a Masters Historic GP is szerepel a 35. montreali Formula-1-es hétvége programjában. Bízunk benne, hogy az autók vezetői, tulajdonosai és persze a nézők is szívesen jönnek Kanadába júniusban."



 

A Masters Historic GP programjában két verseny szerepel, ahol az 1970-es évek, illetve az 1980-as évek elejének ikonikus F1-es autói küzdenek majd meg egymással. Többek közt Villeneuve 1980-as Ferrari 312T-je, Andretti 1976-os Lotus 77-ese, John Watson 1982-es McLaren MP4/1B-je, Scheckter 1978-as Wolf WR6-osa és Keke Rosberg 1983-as Williams FW08C-je is szerepel a mezőnyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: