DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Webber: Ricciardo megszorongatja Vettelt

Mark Webber arra számít, hogy utódja a Red Bullnál, Daniel Ricciardo az időmérő edzések során megszorongatja majd Sebastian Vettelt.

Ricciardo a tél folyamán érkezett Milton Keynes-be a Toro Rossótól, miután Webber úgy döntött, befejezi Formula-1-es pályafutását és a sportautó világbajnokságban áll rajthoz. Webber az időmérő edzéseken csak két alkalommal bizonyult jobbnak Vettelnél 2013-ban, de úgy érzi, Ricciardo képes lesz hasonló teljesítményt nyújtani, mint négyszeres világbajnok csapattársa.

"Jól fog teljesíteni" - mondta el Webber Ricciardóról. "Úgy érzem Sebet keményen megszorongatja majd az időmérő edzésen - véleményem szerint az első évben azonos teljesítményt nyújtanak. Néhányszor tavaly nekem is sikerült jobban teljesítenem, mint Sebnek. Úgy érzem, Daniel remek lesz és természetesen nem hátrányos, hogy Red Bull nevelést kapott. Remélem jobban kezd majd, mint én tettem!"




Webber ugyan elismeri Vettel képességeit, de úgy érzi, Fernando Alonso a legjobb pilóta a Formula-1-ben.

"Mindig Fernandót tekintettem a legjobbnak és most is ezt teszem - vasárnaponként. Egy körön azonban Seb felülmúlja út - és most a felkészülésről, nemcsak a sebességről beszélek. Fernando sok pole pozíciót szerzett, de talán ahogyan öregszel veszítesz gyorsaságodból. A versenyen azonban megállíthatatlan. Seb erőssége, ahogyan tudjuk, a rajt utáni elszakadás és tiszta pályán haladás. Olyan mint egy számítógép, nem? Az egyetlen gyengéje mindig az volt, hogy a kanyarokban gyors legyen."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: