DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Lotus-szereplés ártott Kovalainen idei esélyeinek

A Caterhamnél elismerték, nem tett jót Heikki Kovalainen hírnevének, hogy a tavalyi szezon végén beugróként pontot sem tudott szerezni a dobogóra is esélyes Lotusszal, és ez is közrejátszott abban, hogy az idei évre sem őt választották versenyzőnek.

Kovalainen három szezon versenyzés után tavaly már csak tesztpilóta lehetett a Caterhamnél, de váratlan lehetőséget kapott, amikor a távozó Kimi Raikkönen helyére ugorhatott be a Lotusnál az utolsó két versenyre. Végül azonban nem titkolta, hogy többnyire saját teljesítményének tudható be, hogy pont nélkül zárta mindkét futamon. A Caterhamnél akkor még hangoztatták, a gyenge szereplés semmilyen hatással nem lesz arra, hogy visszaültetik-e az egyik autóba a finnt 2014-re, de Tony Fernandes most már másképp nyilatkozott.



 



 

"Hazudnánk, ha azt állítanánk, hogy ez nem játszott szerepet. Sok tényezőt számításba vettünk, így voltak érvek és ellenérvek is" - mondta a Caterham csoport elnöke, aki végül Kamui Kobayashinak és Marcus Ericssonnak szavazott bizalmat.



 

"Mindig az egyenlőségre törekszek, ezért a csapat bizonyostagjainak is feltettem akérdést. Voltak olyanok, akik Heikkit, míg mások Kamuit támogatták, de végül meg kellett hoznom a döntést."



 

Kovalainen egyelőre nem közölte 2014-es terveit, de Fernandes szavaiból ítélve esélyes, hogy némileg megromlott a kapcsolat a felek között: "Tovább kell lépnünk, és néha hidegnek kell lennünk, ha sikeresek akarunk lenni."



 

Fernandes nemrégiben elmondta, ha ez az év sem hoz áttörést az eddig sereghajtóként ténykedő csapat számára, elgondolkodik azon, hogy érdemes-e még folytatni az F1-es szerepvállalást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: