DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ecclestone le akarja váltani New Jersey szervezőit

Újabb fordulat a jövőre is elmaradó Amerikai Nagydíj ügyében: Bernie Ecclestone úgy tűnik, hogy le akarja váltani a szervezőket.

Tovább folytatódik a New Jerseyben rendezendő Amerikai Nagydíj körüli szappanopera: a Formula Money szakírója, Christian Sylt szerint Bernie Ecclestone megelégelte a promóter, Leo Hidery tevékenységét és folyamatosan halogatását, így készen áll arra, hogy új kezekbe adja a Port Imperial Circuitre tervezett futam rendezését.



Az első Amerikai Nagydíjat már idén meg kellett volna rendezni az eredeti tervek szerint, ám erre nem került sor, majd a 2014-es naptárból is kikerült a futam, így egyre nagyobb kétségek merültek fel a verseny megtartásával kapcsolatban. Sylt Ecclestone szavait idézte, aki elmondta, hogy ha a jelenlegi promóter nem tudja megoldani a problémákat, akkor új vezetésre van szüksége a New Jersey-i pályának:

"Van két-három érdeklődő, ha jön valaki, akár már ma megkaphatja. Csak arra van szükség, hogy komoly érdeklődő jöjjön, és akkor mögé tudunk állni, és megcsináljuk. Túl sok késést engedtem Hinderynek, azt akartam hinni, hogy meg tudja csinálni" - mondta a 83 éves milliárdos.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: