DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A stewardok szerint a következetes döntések a legfontosabbak

A Formula-1-ben dolgozó stewardok a Charlie Whiting által szervezett találkozón arra a megállapításra jutottak, hogy a következetesség jelenti a legnagyobb problémát munkájukban.

Charlie Whiting és a stewardok nemrég a versenybírák éves teljesítményét elemezték egy találkozón, ahol pilóták és a csapatok képviselői is elmondták véleményüket azzal a céllal, hogy hozzásegítsék a stewardokat a következetes és egységes döntéshozatalhoz. A találkozón számos konkrét esetről is beszéltek, így például az előnyt jelentő pályaelhagyásokról - a cél az lenne, hogy következetesebben tudják megítélni az ilyes eseteket.



A versenybírák egyúttal a jövő évi szabályokat is elemezték a találkozón, melyről Charlie Whiting azt mondta, hogy szerinte a jó kommunikáció "a kulcs annak, hogy a stewardok naprakészek maradjanak", hozzátéve, a félévente megrendezett találkozók kritikus fontossággal bírnak a versenybírák munkájában. A stewardok részéről Garry Connelly nyilatkozott, aki elismeréssel nyilatkozott mindenki idei munkájáról, s megköszönte a média együttműködését, majd végül hozzátette: "Az F1-es versenybírák továbbra is eltökélten javítani akarnak a döntéshozatali rendszeren, ami kiemelkedően fontos a Formula-1-nek."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: