DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Whitmarsh: A Red Bull költi a legtöbbet

Miután a Ferrari cáfolta, hogy ő költené a legtöbbet a Formula-1-ben, a McLaren szerint pénzügyileg a legerősebb csapat valójában a Red Bull.

Ahogyan a Ferrari, úgy a Red Bull is cáfolta ezt, de a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh beismerte, mindenki tudja, hogy az energiaitalt gyártó csapat költi a legtöbbet.

Whitmarsh elmondta, az ilyen, nagymértékű költekezés valójában eltorzítja a sportot. A csapatfőnök szerint, Christian Horner kijelentése arról, hogy nem a Red Bull költi a legtöbbet ostobaság.

"Látható, hogy ez ostobaság, mindenki tudja, hogy ők költik a legtöbbet, ahogyan ők is tudják ezt" - mondta el Whitmarsh.




Horner azonban hozzátette, a rivális csapatok és a Formula-1-es rajongók, akik azt gondolják a Red Bull teszi a versenyzést unalmassá, csak bosszankodnak.

A bosszankodók egyike a Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier, aki szerint a Red Bull folyamatos dominanciájával megöli a show-t.

"Látom, hogy miért bosszankodnak az emberek, de úgy érzem, a versenyzés nagyon jó" - reagált Horner. "Leggyorsabban úgy lehetsz népszerűtlen, ha elkezdesz győzni. És az elmúlt néhány évben sok győzelmet szereztünk. Elkerülhetetlen, hogy ez ne legyen kényelmetlen néhány csapat számára. A mi csapatunk szempontjából a nagyobb unalom és több futamgyőzelem csak jobb. De természetesen versenytársakra van szükség, szeretnénk versenyezni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: