DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kovalainen elismeri, alábecsülte a rá váró kihívást

Heikki Kovalainen csalódottan zárta a Lotusszal teljesített két versenyét, hiszen egyetlen ponttal sem tudta segíteni a csapatot, amit kizárólag saját hibáival indokol.

A 32 éves finnt Kimi Raikkönen hirtelen jött távozását követően igazolta le a Lotus a szezon utolsó két futamára, abban a hitben, hogy tapasztalatával a csapat előreléphet a bajnokság negyedik helyéről. Ezen - végül sikertelen - küldetés érdekében még a tesztpilóta Davide Valsecchit is megfosztották az F1-es bemutatkozás lehetőségétől. 

Kovalainen az USA és a Brazil Nagydíjon is a 14. helyen ért célba, és noha előbbin technikai hibák is hátráltatták, összességében gyenge rajtjainak tulajdonítja sikertelenségét.

"Csalódott vagyok, amiért egyetlen pontot sem szereztem a csapatnak. Azt gondoltam, még ha nem is alakul minden tökéletesen, akkor is képes leszek rá. Ám több hibát vétettem, mint arra számítottam, és el kell ismernem, hogy talán alábecsültem a rám váró kihívást" - beszélt őszintén a finn az Autosportnak.

"A péntekek és a szombatok után nem éreztem, hogy hátrányban lennék. Azt gondoltam, a kezemben tartom a dolgokat, és mindkét verseny előtt biztos voltam benne, hogy feljebb léphetek a rajtpozíciómból. Végül azonban mindkét vasárnapom katasztrofálisan alakult. Bevallom, hogy ennek oka a rutintalanságom volt, és az, hogy kissé berozsdásodtam."

"Időnként biztató tempóra voltam képes az autóval, de kiábrándító, hogy a vasárnapi hibákkal ezt semmissé tettem. Nem szeretem, ha rosszul csinálok dolgokat, de ez is csak azt mutatja, milyen kemény sport is az F1."



Kovalainen továbbra is tárgyal a Caterhammel arról, hogy jövőre versenyzőként térne vissza a csapathoz, és nem tart attól, hogy az elmúlt két futam eredménye rontana eddigi megbecsülését a paddockban.

"Biztos vagyok benne, hogy nem a legjobbamat nyújtottam. Ha bármit is bizonyítanom kellett volna, az most nem sikerült valami jól, ám nem is tűztem ki magamnak semmi olyan célt, hogy ezáltal jobb helyzetbe hozzam magam a tárgyalásoknál" - mondta.

"Kétlem, hogy ennek hatása lett volna a jövőmre. Továbbra is magabiztos vagyok, de persze amíg az ember nem írja alá a szerződését, semmiben sem vehet készpénznek."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: