DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Petrov még három csapattal tárgyal 2014-ről

Az első orosz F1-es pilóta, Vitalij Petrov elárulta, még mindig nem adta fel a reményt, hogy 2014-ben a Formula-1-ben szerepeljen, de a DTM is szóba jöhet.

A 2011-es Ausztrál Nagydíjon dobogót szerző orosz pilóta a tavalyi szezon végén vesztette el ülését, amikor a Caterham úgy döntött, hogy két új versenyzővel kezdi meg az évet, így Petrovnak és Kovalainennek távoznia kellett. Az orosz szeretne visszatérni a Formula-1-be, de van alternatíva is számára, méghozzá a DTM, melynek moszkvai fordulóján sztárvendégként részt is vett:



"Kapcsolatba léptem a Mercedesszel, hogy kiderítsem, mi a helyzet náluk" - mondta Petrov a Chamiponat című lapnak. "Továbbá a BMW helyzetét is ismerem, s tulajdonképpen azt mondhatjuk, hogy megvan a költségvetésem a DTM-hez" - tette hozzá az orosz, aki a hírek szerint egy raliautót is tesztelni fog a közeljövőben.

A 29 esztendős pilóta azt is elárulta, hogy az F1-es visszatérése egyáltalán nem tűnik egyszerűnek, de továbbra is a királykategória jelenti számára a legfontosabb célt. A 2014-es visszatérés valószínűségéről így nyilatkozott: "Alapvetően ugyanannyi, mint korábban. Tárgyalok és várok. Nyilvánvaló, hogy a Williams már elúszott, de még mindig egyeztetek három csapattal" - mondta Petrov, akit volt csapata, a Lotus mellett a két orosz kötődésű istállóval, a Marussiával és a Sauberrel is hírbe hoztak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: