DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Norbert Haug nem tér vissza a Formula-1-be

Norbert Haug egy ügyes marketingfogással irányította a világ figyelmét magára, s ezzel együtt új munkahelyére, a Paravan Technology Groupra.

Az elmúlt időszakban a Formula-1-es pilótáknak volt szokása úgy bejelenteni valamilyen, az F1-hez nem kötődő dolgot, mintha az év legnagyobb átigazolási szenzációja lenne. Raikkönen például egy ruházati termékeket gyártó céggel kötött szerződésének bejelentése előtt a whatwillkimidonext.com honlapon számolt vissza, s Alonso is meglehetősen sejtelmesen jelentette be az Euskaltel Euskadi kerékpárcsapat tervezett felvásárlását.



Norbert Haug is valami hasonlót tett a héten, hiszen pár nappal ezelőtt a Mercedes motorsportrészlegének egykori vezetője egy német televízióban úgy nyilatkozott, hogy új kihívásra lelt. A találgatások természetesen azonnal megindultak, a legtöbben úgy vélték, Haug a McLarenhez fog csatlakozni, a kihívás pedig a Red Bull legyőzése.

Csütörtökön végül kiderült, Haug mire gondolt: a 60 éves szakember, aki majd két évtizeden át dolgozott a Mercedes motorsportrészlegénél, míg Toto Wolff át nem vette a helyét, a Paravan Technology Grouphoz fog csatlakozni. A németországi székhelyű cég mozgássérült személyek számára tervez járműveket, Haug pedig a cég jövőbeli stratégiai fejlődését fogja koordinálni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: