DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Red Bull tervezője nem egyedül megy a McLarenhez

A német Auto Motor und Sport értesülései szerint a Red Bull aerodinamikai vezetője, Peter Prodromou mellett a második számú aerodinamikai szakember is a McLarenhez tart.

Néhány nappal ezelőtt vált biztossá, hogy a négy világbajnok autó tervezésében közreműködő Peter Prodromou Milton Keynes-t Wokingra cseréli, és szerződésének lejárta után (a hírek szerint 2015-től) a McLaren autóin fog dolgozni. A munkába állás pontos dátuma nem ismert, mivel ez bizalmas adat: "Mindenfajta szerződés tartalma természetesen bizalmas. De még egy ideig eltart, és egyáltalán nem rohanunk, hogy idő előtt elengedhessük őt" - mondta Christian Horner.



Az Auto Motor und Sport megtudta, hogy Prodromou "második embere az aerodinamikai részlegnél" szintén Wokingba tart. Noha a mérnököt egyelőre nem nevezték meg, az biztosnak látszik, hogy Prodromou nem egyedül megy Wokingba, hiszen Helmut Marko és Martin Whitmarsh is többes számban nyilatkozott Prodromou átigazolásának bejelentését követően. "Meglátjuk, jövőre hol dolgoznak ők ketten" - mondta Marko, míg Whitmarsh a szerződések kapcsán így nyilatkozott: "Aláírt szerződésünk van velük. Tiszteletben tartjuk a tényt, hogy még szerződésben állnak a Red Bull istállóval, de előbb-utóbb nekünk fognak dolgozni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: