DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alguersuari gokarttal enyhíti az F1 hiányát

Jaime Alguersuari megerősítette, hogy részt vesz az ebben a hónapban rendezett, KZ osztályú gokartoknak kiírt világbajnoki futamon.

A spanyol versenyző azóta nem szerepelt komoly versenyen, hogy a 2012-es szezont megelőzően elvesztette ülését a Toro Rossónál. Azóta számos pletyka napvilágot látott esetleges visszatéréséről, de egyik sem bizonyult igaznak. Most viszont, ha nem is valamely komolyabb kategóriában, de legalább egy gokartversenyen újra megmérettetheti magát.

"Az az igazság, hogy nagyon hiányzik a versenyzés, szóval olyan gépben akarok ülni, ami a legjobban hasonlít egy F1-es autóra" - mondata a spanyol versenyző, aki nem talált magának F1-es ülést 2013-ra annak ellenére, hogy szóba hozták a Force Indiával is. Azóta a Pirellinek tesztelt, rengeteg időt töltött kerékpározással, s legutóbb szóba került az is, hogy az IndyCarban folytathatja karrierjét. Egyelőre azonban meg kell elégednie azzal, hogy a gokart világának csúcskategóriájában próbálhatja ki magát.



Kedd reggel az alábbi üzenet fogadta követőit a twitteren: "Jó reggelt mindenkinek! Olaszországba megyek egy gokartos tesztre, hogy felkészüljek a két hét múlva következő franciaországi világbajnoki futamra." Ezt követően egy képet is posztolt magáról a Tonykart csapat felszerelésében, melyen látható a gokart is, amivel Franciaországban indul.

A Formula-1-es visszatérés, ahogy egy augusztusi twitter-üzenetből kiderül, alighanem még odébb van: "Remekül érzem magam a Pirellinél dolgozva és a gumikat fejlesztve, de nem hiszem, srácok, hogy egyhamar viszontláthattok az F1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: