DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Petrov: Williams vagy Marussia?

Vitalij Petrov az utóbbi időben maga mögé gyűjtött új támogatóknak köszönhetően biztos benne, hogy jövőre vissza tud majd térni a Formula-1 rajtrácsára.


Miután Petrov elvesztette az ülését a Caterham istállónál szakított a menedzserével és maga próbált új támogatókat keresni, a DTM moszkvai rendezvényén a Mercedes overálját viselő Petrovnak pedig az orosz Ria Novosti hírügynökség szerint a jövőre "érkező" Orosz Nagydíj is segíthet visszajutni az F1-be.

"Nagyszerű lenne, ha a Mercedes támogatna, én nyitott vagyok a megbeszélésekre. De már maga a versenypálya is sokat segíthet, mert beszélnek róla az emberek. És dolgozok is azon, hogy egy ülést találjak a következő szezonra" - vélekedik a 28 éves Petrov.

A Saubernél az új orosz támogatóknak köszönhetően Szergej Szirotkinnak már úgy tűnik, hogy biztos helye van, azonban a Williams és az orosz GP2-es csapat a Russian Time együttműködési szerződésének köszönhetően akár a Williamsnél is lehet hely egy orosz pilóta számára. "Engem érdekelne ennek a projektnek a megvitatása" - nyilatkozta Petrov az esetleges Williamsnél kínálkozó lehetőségről.

Petrov számára pedig a másik logikus lehetőségnek az orosz tulajdonban lévő Marussia istálló tűnhet. "Meg kell még értenem az ő terveiket, hogy mit akarnak, hogyan is akarnak az F1-ben szerepelni, csak azt akarják, hogy legyen az F1-ben egy autójuk és egy pilótájuk, vagy fejlődni is szeretnének."

Petrov azt is megerősítette, hogy a szeptemberi Olasz Nagydíjon ő is jelen lesz Monzában, így akár akkorra már hivatalos bejelentésre is sor kerülhet a 2014-es terveit illetően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: