DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kik térhetnek vissza a rajtrácsra jövőre?

Pár pilóta a pénz miatt távozott, páran más okokból kényszerültek ki a versenyzői ülésből. Egy csokorba szedtük a potenciális visszatérőket.

Michael Schumacher 2010-es visszatérése nem éppen úgy sikerült, ahogyan azt a német klasszis eltervezte, hatalmas csalódást okozott a rajongóinak. Ellenben Kimi Raikkönen rögtön visszatérése első évében nyerni tudott, megmutatva, hogy így is lehet.

Készítettünk egy listát azokról, akik jövőre követhetik a finn példáját, és újra volán mögé pattanhatnak.

Kamui Kobayashi

A japán pilóta egy csodálatos GP2-es idény után került a Toyotához, ahol Timo Glockot pótolta. Kobayashi bemutatkozása sikeresnek tűnt, még Jenson Button világbajnoki esélyeit is majdnem romba döntötte. Az erős kezdés után azonban 2012-ben a Sauber lecserélte Esteban Guttierezre. A japán bizonyára minden erejével azon lesz, hogy 2014-ben visszatérhessen és megmutassa, hogy mire képes.

Robert Kubica

Robert Kubica 2011-ben szenvedett súlyos balesetet rallyautójával, azóta pedig nem ült F1-es autóban. Visszatérését a versenyzésbe már megkezdte, mivel megnyerte a Ronde Gomitolo Di Lana rallyt. Az idény kezdetén azt mondta, még nincs abban az állapotban, hogy a Forma-1-be is visszatérjen, de reménykedik, hogy hamarosan ez az idő is eljön.

Timo Glock

A német pilóta azok közé tartozik, akik már a pályafutásuk elején rendszeres pontszerzőnek számítottak, és a Toyotával rendkívül sok jó futamot futottak. Financiális okok miatt a Marussia elbocsátotta, és jelenleg hazájában, a DTM-ben versenyzik a BMW színeiben. Habár nem valószínű, hogy jövőre, de bizonyos, hogy újra látni fogjuk versenyezni a Forma-1-ben.

Jaime Alguersuari

A spanyol DJ-pilóta a történelem legfiatalabb Forma-1-es versenyzője lett, amikor 2009-ben 19 évesen csatlakozott a rajtrácshoz a Hungaroringen. A Toro Rosso pilótája a 2012-es idényre már nem kapott helyet, csapattársával együtt kirúgták őket, és helyükre Ricciardót és Vergne-et ültették. Alguersuari jelenleg 22 éves, tapasztalattal is rendelkezik, ráadásul második éve a Pirelli tesztpilótája, így nem lenne rossz vásár egyik csapat számára sem.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: