DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Senna lenyűgözte az Aston Martin istállót

A Formula-1-ről a sportkocsikra váltó Bruno Senna gyors alkalmazkodóképessége már az első teszten meglepte az Aston Martin GT csapatát.

Senna az Aston Martin Vantage GTE versenyautót a portugáliai Algarve versenypályáján próbálhatta ki, új csapattársa, Darren Turner szerint pedig igazán lenyűgöző volt az a gyors alkalmazkodóképesség, amivel a formula autókhoz szokott Senna birtokba vette a Vantage GTE versenyautót. Senna és Turner az idei szezonban a Sportkocsi világbajnokság (WEC) futamain, így a legendás Le Mans-i 24 órás versenyen fogják vezetni az Aston autóját.

"Bruno biztosan átesett a tűzkeresztségen az első GT tesztjén a sötét és esős pályán, de hihetetlen munkát végzett és meglepett, hogy milyen gyorsan alkalmazkodott az autóhoz" - nyilatkozta Turner.



Senna is elismerte, hogy a Formula-1-et követően nagyon gyorsan ment az alkalmazkodás, pedig a GT autók bizony nagyon különböznek az F1-es versenyautóktól. "Elégedett vagyok azzal, ahogyan a dolgok mentek" - nyilatkozta Senna. - "Az eső azonban megakadályozta, hogy annyi kört tegyünk meg, amennyit terveztünk, de legalább este képes voltam valamennyit futni az esős abroncsokon. A Vantage GTE-t érzésre jó vezetni, bár nagy különbség van egy Formula-1-es autóval összehasonlítva, amiket az elmúlt években vezettem. Korábban kell fékezned és nagyon óvatosan, különösen akkor, amikor a pálya még vizes. összességében azonban ez egy hasznos nap volt a számunkra. Mostantól pedig alig várom a második tesztet a Road Atlantán."

Az Aston Martin a tervek szerint a Sebringi 12 órás futam előtt március 16-án tesztel majd az amerikai pályán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: