DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alguersuari: A Forma-1 egy nagy árverés lett

A 2011-ben menesztett spanyol pilóta szerint a Forma-1 mára már nem más, mind a pilóták licitálása a szabad helyekért.

Jaime Alguersuari nagyon csalódott, amiért úgy tűnik, hogy nem talál magának ülést 2013-ra, annak ellenére, hogy pár hónapja már nagyon közel volt egy szerződéshez. A spanyolt hírbe hozták a Force Indiával és a Caterhammel is, azonban Alguersuari nem lesz fizetős pilóta, így kevés esélye van. Olyan hírek is felröppentek, hogy a DTM-ben folytathatja a BMW-vel, azonban erre nincs túl sok esély.

Az ex toro rossós versenyző egy érdekes sajtónyilatkozatot adott ki, hogy beszámoljon a jelenlegi pozíciójáról, és kifejezze hihetetlen mértékű csalódását, amiért egy csapat financiális okok miatt mellőzi a szolgálatait annak ellenére, hogy szemtelenül fiatal, mégis tapasztalt.

"Sohasem hittem volna, hogy a Red Bull érthetetlen döntése után, miszerint nem számít rám 2012-ben, ennyire nehéz lesz állást találnom a pályán kívülről." - panaszkodott Jaime Alguersuari, aki volt már a BBC kommentátora is, és a Pirelli tesztpilótája is menesztése óta. "Nem is értem, hogy hogy lehet, hogy annak ellenére, hogy 22 évesen 46 F1-es futam és 31 megszerzett pont után nem fogok egyik csapatnak sem kelleni. Ráadásul a Pirelli tesztpilótájaként kulcs lehettem volna a csapatoknak a keverékek megértéséhez, mégsem kaptam állást 2013-ra se."

Alguersuari nem keseredik el véglegesen, továbbra is a Pirellinek fog dolgozni, és tovább reménykedni egy esetleges visszatérésben.

"Tudom, hogy még nagyon fiatal vagyok, és tudom a körrekordjaimat is, ezért úgy gondolom, hogy simán megérdemlek egy nyerő autót a Forma-1 mezőnyében. Addig fogok harcolni, amíg ezt el nem érem. Hála a Pirellinek, annyi kört futhatok 2013-ban, amennyit más harmadik pilóta nem."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: