DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Glock: A Marussia nagyon fog szenvedni a pilótáival

Timo Glock nem jósol túl fényes jövőt sem a volt csapatának, sem az új pilótáknak.

A német pilótát financiális okokból nemrég menesztette a Marussia, és helyére két fizetős pilótát ültetett. Glock azóta a Német Túraautó Bajnokságban (DTM) versenyez a BMW-vel.

Glock elmondta, hogy szerinte a Marussia nagyon sokat fog szenvedni az új felállással, és a pilótáknak sem túl előnyös a gyenge csapatnál való bemutatkozás. A két újonc csak pénz tud adni a csapatnak, de nem tudják segíteni a fejlődésben, hisz mind a ketten tapasztalatlanok.

"Egyértelműen nehéz lesz számukra 2013, főleg a teszteléseken, ahol egy tapasztalt pilóta tudja csak megmondani, az autó hiányosságait." - nyilatkozta Glock az Autosportnak.-  "Nagyon nagy hátrányban van a Marussia, mindkét versenyzője újonc. Nagy a nyomás Luizon és Maxen, akinek gyorsan fejlődniük kell, hogy megfelelő szolgálatot tudjanak tenni a csapatnak."

Glock megértő a Marussiával szemben, és azt is elárulta, hogy a 2010-es debütálásuk óta folyamatosan pénzügyi támogatást nyújtó új partnerekre vadásznak, egyelőre sikertelenül.

"A legnagyobb probléma abból fakad, hogy a nagy csapatok soha nem állnak le a fejlesztésekkel. A kisebb csapatok számára nagyon nehéz utolérni őket, hiszen a nagyobb istállók minden egyes versenyre valami új fejlesztéssel érkeznek meg, míg a kisebbek ezt talán csak öt, vagy hat futamonként tudják megtenni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: