DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Senna a Sportkocsi Világbajnokságban folytatja

A korábban a Williams, a Renault és a HRT csapatoknál versenyző Bruno Senna, miután nem talált magának ülést a Formula-1-ben, a 2013-as szezonra az Aston Martin GT csapatában fog versenyezni a Sportkocsi Világbajnokságban (WEC).

A 29 éves brazil pilóta a GTE Pro kategóriában fog indulni egy Aston Martin Vantage GTE versenyautóval, amivel a teljes bajnoki szezonban, így a Le Mans-i 24 órás versenyen is rajthoz áll majd. A bejelentés egyben azt is jelenti, hogy Senna elvesztette az esélyét a Force India pilótaülésére az F1-ben.

"Előrébb akarok lépni és futamokat akarok nyerni" - nyilatkozta Senna az Autosportnak. - "A Formula-1-ben erre nem volt lehetőség."

Senna csapattársa a Gulf festésű autóban az Aston Martin Racingnél a tapasztalt GT pilóta, Frederic Makowiecki lesz, míg Rob Bell csak a Le Mans-i 24 és a spái 6 óráson fog csatlakozni hozzájuk. Senna, aki 2009-ben az ORECA csapat tagjaként már indult a Le Mans-i 24 órás versenyen, először a márciusi Sebringi 12 órás futamon állhat majd rajthoz.



Az AMR csapat vezetője, John Gaw: "A célunk az, hogy megnyerjük a Le Mans-t és a WEC-et, ezért nagyon örülünk, hogy egy ilyen professzionális pilóta csatlakozik az Aston Martin Racinghez ebben a szezonban."

A csapat második Pro autóját Darren Turner és Darren Mucke vezetheti, akikhez a JRM HPD és a Nissan korábbi pilótája, Peter Dumbreck csatlakozik majd Spában és Le Mans-ban. Az Aston Martin GTE Am csapatában pedig Danes Allan Simonsen, Christoffer Nygard és Kristian Poulsen, valamint Jamie Campbell-Walter, Stuart Hall és Roald Goethe vezetheti az autókat az idei szezonban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: