DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Glock: Az elvesztett 10. hely miatt távoztam

Timo Glock elismeri, hogy fontos szerepet játszott a Formula-1-ből való távozásában, hogy a Marussia a 2012-es szezonban az utolsó pillanatban veszítette el a konstruktőri bajnokság 10. helyét.


A Szingapúri Nagydíjon Glock 12. helyével a Marussia a konstruktőri ponttáblázaton a Caterhamet megelőzve a 10. helyre lépett elő, ami a következő szezonra 10 millió helyett 30 millió eurós részesedést jelentett volna a kereskedelmi bevételekből.

"Mi azzal számoltunk, hogy megőrizhetjük a 10. helyünket" - nyilatkozta Glock a német speed-academy.de-nek.

A 2012-es szezonzáró Brazil Nagydíjon azonban a Caterham a 11. helyével a konstruktőri ponttáblázaton végül megelőzte a Marussiát, aminek eredményeképpen a pénzügyek területén nem túl erős gárda végül januárban úgy döntött, hogy Glock helyett egy fizetős pilótának ad lehetőséget a 2013-as szezonra.

"Brazíliában volt az, amikor elkezdtem aggódni" - ismerte el Glock. -"A csapat odajött hozzám és nagyon világosan és nyíltan elmondták a helyzetet. Átgondoltam és végül leültünk, hogy megtárgyaljuk a lehetőségeket. Felismertem, hogy milyen nehéz a gazdasági helyzete a csapatnak és ezért még nehezebb a várt előrelépés. Most jók az alapok és azt hiszem, az új autó előrelépés lesz. De azt is tudom, hogy mi kellene egy igazán nagy előrelépésre."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: