DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hivatalos: Glock a DTM-ben folytatja

A BMW megerősítette, hogy a 2013-as szezonban a Formula-1-ből távozó Timo Glock érkezésével teljessé vált a csapat DTM-es pilótafelállása.

A 30 éves Glockot hétfőn menesztette a Marussia istálló, a német pilótának azonban nem kellett sokat várnia az új állásra, hisz egy gyors hétközi tesztet követően a BMW le is szerződtette őt a 2013-as szezonra.

A BMW motorsport osztályának a vezetője, Jens Marquardt: "A karrierje során Timo nem egy alkalommal bizonyította, hogy milyen értékes is ő egy csapatnak, a vezetési képességeinek és a nyitott gondolkodásának köszönhetően. Hat évvel azután, hogy elhagyta, mint tesztpilóta a BMW Sauber F1 Teamet most visszatér a BMW családjába, ami ezt a szerződést csak még örömtelibbé teszi. Én pedig abban is biztos vagyok, hogy Timónak nem fog sok időbe telni az, hogy megvesse a lábát a DTM-ben, és sok örömet szerez majd a rajongóknak."

A BMW azonban azt még nem erősítette meg, hogy Glock a négy csapata (Schnitzer, RBM, RMG és az újonnan érkező EMTEK) közül melyikben is kap majd helyet.



"Nagyon izgalmas számomra, hogy a BMW-nek vezethetek ismét, egy olyan top sorozatban, mint amilyen a DTM" - nyilatkozta Glock. "Fantasztikus időt töltöttem a Formula-1-ben, de most ismét a győzelmekért harcolhatok majd, a BMW Motorsportnál lévő régi barátaimmal. Ezen megközelítésnél azonban a DTM kihívásait is figyelembe kell vennem. Tisztában vagyok ugyanis azzal, hogy néhány területen alkalmazkodnom kell majd. Nem minden egykori Formula-1-es pilóta tudta ugyanis azonnal megvetni a lábát a DTM-ben. De én ezt csak motivációként fogom fel."
A BMW 2013-as DTM csapatát Glock mellett így a bajnoki címvédő Bruno Spengler, Augusto Farfus, Joey Hand, Andy Priaulx, Martin Tomczyk, Dirk Werner és az újonc Marco Wittmann alkotja majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: