DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez de la Rosát szeretné

A McLarennél az idei évtől munkát kapó Sergio Perez arra kérte új csapatát, ismét alkalmazza korábbi teszt- és tartalékpilótáját, Pedro de la Rosát.

Erről a spanyol El Mundo számolt be, hozzátéve, hogy a 41 éves de la Rosa munkát keres, miután a HRT-nél megszűnt az állása.

Jaime Rodriguez így ír: "De la Rosa most több csapattal tárgyal tesztpilótai állásról, így a Williams, Mercedes és még a Ferrari is számításba jöhet."

A hír szerint a McLarenes visszatérés is elképzelhető, habár a brit csapat menedzsmentje nem nézte jó szemmel, amikor de la Rosa 2010-ben a Sauberhez, tavaly pedig a HRT-hez szerződött.

"A lehetőség a McLarenes visszatérésre nem zárult le" - folytatta Rodriguez. - "Tény, Sergio Perez de la Rosa visszatérését szeretné. A mexikói pilótának egy latin arc jelenléte segítséget jelenthet a beilleszkedésben."

2011-ben de la Rosa egy futamon helyettesítette a betegeskedő Perezt. A Kanadai Nagydíj idején a Sauber mexikói pilótája még lábadozott a Monacói Nagydíj időmérő edzésén elszenvedett komoly balesete után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: