DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alguersuari már alá is írt a DTM-be?

A pletykák szerint a Toro Rosso egykori pilótája, Jaime Alguersuari vagy már alá is írt, vagy nagyon közel van ahhoz, hogy megegyezzen a BMW-vel, így az idei szezonban a Német Túraautó Bajnokságban (DTM) a csapat egyik M3 DTM versenyautóját vezethetné majd.

A 22 éves spanyol Alguersuarinak a 2011-es szezon végén kellett távoznia a Formula-1-ből, így a 2012-es szezont a Pirelli teszt- és fejlesztő pilótájaként töltötte. Egy spanyol motorsport-weboldal szerint azonban a 2013-as szezont nem akarja a kispadon tölteni, így miután nem sikerült üléshez jutnia az F1-ben, figyelme a DTM felé fordult. A hírek szerint már tesztelt a BMW-nek Spanyolországban, a múlt héten pedig váratlanul Németországba utazott, ahol talán már alá is írta a szerződését a bajorokkal.

Az angol Formula-3-as bajnokság 2008-as győztese, Alguersuari egész pályafutását együléses versenyautókban töltötte. A Formula-3 mellett a Formula Renault 2.0-ban és a Formula Renault 3.5 bajnokságban, valamint természetesen a Formula-1-ben is versenyzett, azonban jól beleillene a BMW Augusto Farfus, Andy Priaulx (WTCC), Joey Hand, Dirk Werner (GT), Bruno Spengler, Martin Tomczyk (F3, DTM), és Marco Wittmann (F3) alkotta csapatába.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: