| |
Whitmars nem kételkedik Hamilton új szerződésében
2012.08.23, csütörtök 15:10

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke nem lát okot az aggodalomra amiatt, hogy a csapat még nem kötött új szerződést Lewis Hamiltonnal, mert szerinte nem fér kétség hozzá, hogy végül sort kerítenek az aláírásra.

Bár Hamilton jelenlegi szerződése a McLarennel az idei év végén lejár és továbbra is fennáll annak lehetősége, hogy a Mercedes átcsábíthatja, amennyiben Michael Schumacher nem folytatná tovább, Whitmarsh ragaszkodik ahhoz, hogy mind a csapat, mind a pilóta szívesen kivárja az időt, hogy biztosak legyenek benne, hogy amiben megállapodnak, az mindkét félnek a legjobb.

Készülve arra, hogy a szezon második felében szoros csata lesz a világbajnokságban, Whitmarsh meggyőződése, hogy nem lesz káros hatása, ha a Belga Nagydíj előtt nem kerül pont a végére. "Őszintén szólva nem hiszem, hogy ez probléma" - mondta Whitmarsh az Autosportnak. "Felmerült néhány kérdés a hétvége folymán ezzel kapcsolatban és nyilván érdekes néhány ember számára, de tényleg nem hiszem, hogy probléma lenne."

"Beszéltünk Lewisszal két vagy három alkalommal. Szerintem közelebb állunk egymáshoz, mint eddig bármikor, 11 éves kora óta ismerem és arról beszélgettünk, hogy hogyan tudjuk majd legyőzni a többi csapatot és hogyan próbáljuk megnyerni a versenyeket. Nem beszéltünk ezekről a problémákról a pályán, mert nem hiszem, hogy az a legjobb helyszín hozzá. Végső soron viszonylag egyszerű a helyzet. ha Lewis annál a csapatnál szeretne maradni, amiről beszélt nekem, akkor azt kellene tennie és ha meg szeretnénk tartani, akkor azt kellene tennünk. Ha mindkettőre igen lesz a válasz, akkor szerintem ez kiválóan megvalósítható, így semmi másra nem kell koncentrálnunk, minthogy felkészüljünk a versenyekre, megpróbáljuk a leggyorsabb autót összerakni és a legjobb munkát végezni, amit csak lehet."

Bár Hamilton idén kicsit frusztrált, 47 ponttal áll a bajnokságot vezető Fernando Alonso mögött, Whitmarsh úgy gondolja, karrierje legjobb formájában van.

"Szerintem bárki, aki közvetlenül figyeli Lewist abból a szempontból, hogy hol tart most fejben, mire összpontosít és bízik, szerintem jelenleg sokkal erősebb, mint tavaly volt" - mondta. "Volt pár érdekes köre és azoknak is érdekes volt látni, akik már jó néhány éve ismerik. Erősebb, bár ez nem azt jelenti, hogy minden jól megy neki, de mentálisabb erősebb, mint eddig bármikor. Szembe kellett néznie néhány nagy kihívással és nem a tavalyi volt az egyik legjobb éve. Viszont szenvedélyes pilóta, aki versenyeket akar nyerni és nagyon tud aggódni, ha nem így történik, valamint erősebb gondolkodású és egyértelműen sokkal tapasztaltabb, mint eddig bármikor."

Malik Erika


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek