| |
Whitmarsh nem támogatja az egyenértékű motorok ötletét
2012.08.12, vasárnap 14:46

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke és a FOTA leköszönő elnöke szerint nem vonzó lehetőség a Forma-1 számára, ha a 2014-es V6-os turbók mellett azokkal egyenértékűen a jelenlegi V8-as motorokat is megtartják.

A következő szezon után a Forma-1 átadja a stafétát az új generációs motoroknak, de már voltak, akik aggódtak amiatt, hogy esetleg a kisebb csapatok számára túl nagy költséget jelent, így nem tud a teljes mezőny átállni az új V6-osokra.

Az Autosport szerint már voltak tapogatózó tárgyalások annak lehetőségére, hogy engedélyeznék a csapatoknak, hogy továbbra is a V8-asokat használják, de eddig nem sokan szavaztak mellette, és Whitmarsh is leírta az ötletet. "Megvalósítható" - mondta. "Én személy szerint nem hiszem, hogy vonzó lenne. Egyenértékűek, volt már ilyen korábban 1988-ban, voltak turbóink és normál szívómotorok. Nem rossz emlék a McLaren számára, de nem volt vonzó lehetőség."

Whitmarsh kiemelte, hogy ha a V8-asokat megtartanák, a V6-osok javára kellene a szabályokat egyensúlyba hozni. "Szerintem ezt rendezni kell, ha így tennénk, hogy az új turbó motoroknak előnye van a normál szívómotorokkal szemben, így kétszintű bajnokságot hozunk létre, és nem hinném, hogy vonzó lenne" - mondta.

Amikor 2006-ban a Forma-1 változtatott a motorszabályokon, a Toro Rosso átmeneti felmentést kapott, hogy továbbra is az előző V10-es motorok korlátozott változatával versenyezzen, míg a mezőny többi tagja az új V8-asra váltott.

Malik Erika


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek