| |
Whitmarsh távozna a FOTA éléről
2012.08.09, csütörtök 14:18

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke azt nyilatkozta, hogy nem indul újra a Forma-1-es Csapatok Szövetségének elnökségéért való választáson.

A brit csapatfőnök 2009 vége óta áll a FOTA élén, amikor a Ferrari elnökét, Luca di Montezemolót váltotta. Bár eredetileg csak 12 hónapra tervezték, már közel három éve tölti be a posztot. A McLaren főnöke viszont elárulta, hogy legközelebb nem indul a választáson.

"Soha nem fogok önként jelentkezi rá" - nyilatkozta Whitmarsh az Autosportnak. "Szerintem talán három év egészséges, viszont utána valaki másnak kell ezt a munkát végeznie. Ezt a csapatok döntik majd el. Odafigyelek a Forma-1-re, bármilyen szerepet töltök is be. Szerintem a McLaren rendkívül jó tagja a sportágnak. A FOTA megpróbálta felrázni, stabilizálni az erőt és megérteni a résztvevők problémáit. Akármi történik, ezeket folytatni fogjuk. De szerintem valaki más is elég ügyesen irányítaná."

Whitmarsh elmondta, hogy még nem gondolkodott azon, hogy ki lehet az utódja, de úgy érzi, jó esélyei lesznek annak, aki átveszi a posztot. "Szerintem ez több dologtól is függ. Úgy értem, messze van még. Jelenleg 10 futam van még hátra és azokra illetve más dolgokra koncentrálunk. Meglátjuk, mi történik, de azt fogom ajánlani, hogy vegye át valaki. Jó lehetőség lesz számukra."

Amikor arról kérdezték, hogy a Mercedes főnöke, Ross Brawnról vagy a Lotusé, Eric Boullier lehet-e jelelt, azt mondta: "Mindegyiküket támogatnám."

 

Malik Erika


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek