| |
A Lotus Spában már használná a dupla DRS-t
2012.08.07, kedd 14:41

James Allison, a Lotus technikai igazgatója megerősítette, hogy a csapat a jövő hónapban Belgiumban készül debütálni az úgynevezett "dupla DRS-szel".

A brit Sky csatorna műsorvezetője, Ted Kravitz az F1 Show-ban elmondta, hogy - ellentétben a Mercedes rendszerével - a Lotus verziója valójában nem csatlakozik a hátsó szárny DRS-éhez.

A Lotus Allison szerint "F-csatornának" nevezi az alkatrészt. "A versenyen csak a pálya azon pontján használhatunk DRS-t, ahol az egyenesbeli sebesség tartósan 150 km/h-ra növelhető" - mondta Kravitz. Ez a legendás Spa-Francotchamps-ban nagy előnyt jelent a hosszú egyenesekben és lendületes kanyarokban. "És a Lotus szerint ez 4-5 km/h-t jelent, ami óriási előny" - mondta el a Toyota korábbi versenyzője és tudósító, Allan McNish.

A Lotus Kimi Raikkönen fekete-arany E20-asán tesztelte a pénteki szabadedzéseken a legutóbbi hockenheimi és magyar versenyeken.

Annak ellenére, hogy 2013-ra az FIA betiltja ezt a koncepciót, James Allison műszaki igazgató úgy véli, még mindig megéri a befektetett enerigáért és erőfeszítésekért.

"Még ha jövőre búcsút is inthetünk neki, ez még az, amire érdemes áldozni" - mondta. "Reméljük, hogy bevetésre készen lesz Spa-ban" - tette hozzá Allison, és ahhoz is ragaszkodott, hogy nagy erőfeszítéseket tesznek majd azért, hogy mindkét autójuk tudjon Belgiumnak a rendszerrel versenyezni. "Ez egy ésszerű időszak a versenynaptárban, de a munka szempontjából nem túl hosszú a leállás miatt" - mondta.

Malik Erika


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek