| |
Versenyfutás az idővel
2012.08.02, csütörtök 17:42

Vajon elkészül-e időben a Circuit of the Americas Austin első Forma-1-es versenyéig? A július 27-i helyszíni szemle során a fény derült a pálya jelenlegi állapotára.

Az aszfaltcsík (a képen az 1-es kanyar felé vezető emelkedő) még mindig készül, az utolsó réteg valószínűleg augusztus 14-15-én kerül rá. A Forma-1-es versenyek magas szintű igényeinek megfelelően egyszerre kell leteríteni, három aszfaltozó dolgozik egymás mellett, hogy biztosítsák a sima felületet.

A fő állandó elemek - a tribün (jobbra), a média center (balra) és a csapatok garázsai - már megépültek és elkészültek. Eközben a kilátótornyot - amely a nemrégiben bejelentett 15 ezres befogadóképességű Tower Amphitheater fölött fog állni - öt előre gyártott elemből szerelik össze. Az építkezés tavaly késett a projekt létrehozója, Tavo Hellmund és a befektetők közötti harc miatt. A konfliktus miatt több időre volt szükségük a mérnököknek, így a verseny az eredeti június 17-ről a jelenlegi november 18-ra helyeződött át a versenynaptárban.

Most a pálya újra versenyt fut az idővel. Mielőtt a futamra sor kerülne, a pályának el kell érnie az előírt biztonsági és teljesítménybeli követelményeket. A mérnökök biztosak benne, hogy készen lesznek, mire az FIA Formula-1 versenyigazgatója, Charlie Whiting szeptember 25-én megkezdi a verseny előtti ellenőrzést.

Malik Erika


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek