| |
A Ferrari cáfolja a Red Bull vádját
2012.08.02, csütörtök 14:16

A Ferrari határozottan cáfolja a rivális Red Bull állítását, miszerint ők is a kézzel állítható felfüggesztést használnak, amelyről a legújabb szakmai vita a Magyar Nagydíjon tört ki.

A Red Bull múlt hétvégén tagadta, hogy megsértette volna a versenyszabályzatot egy olyan rendszerrel, amellyel eszközök nélkül tudják az autó menetmagasságát állítani. Kiderült, hogy az FIA arra kérte a csapatot, hogy Kanadában módosítson ezen a tervezésen, mert úgy érezte az irányító testület, hogy túl egyszerűen lehet a beállításaikat változtatni.

A Red Bull motorsport tanácsadója, Helmut Marko nem csupán tagadta, hogy csapata valaha is kézzel változtatott volna az autó beállításain, de azt is megkérdőjelezte, hogy miért vádolták meg a csapatot, hisz a Ferrari már jó ideje azonos tervezéssel futott.

A Ferrari szerint viszont Marko állításai nem helytállóak és soha nem használtak effajta alkatrészeket. "Ez teljesen valótlan" - mondta el a csapat szóvivője az Autosportnak.

Arra pedig, hogy a Red Bull szerint megszegnék a szabályokat, a Ferrari szóvivője hozzátette: "Tényleg csalással vádolnak minket? Ebben biztos? Különben is, teljes mértékben bízunk az FIA-ban, az ő feladatuk, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a szabályokat tiszteletben tartják."

Malik Erika


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek