| |
Marko: A Ferrari is szerszám nélkül állítja a felfüggesztést
2012.08.02, csütörtök 12:00

A Red Bull csapat szaktanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint nem ők, hanem a Ferrari volt az első csapat, amely a felfüggesztés állítására először alkalmazta azt a szerszám nélküli megoldást, amellyel kapcsolatban az FIA legutóbb ismét őket támadta meg.

A Magyar Nagydíjon újabb botrány robbant ki a Red Bull-lal kapcsolatban. A hírek szerint az FIA már hetekkel korábban, Kanadában arra kérte a Red Bullt, hogy ne alkalmazza azt a megoldást, amivel a szerelők szerszám nélkül tudják beállítani az RB8-as menetmagasságát a megfelelő szintre. A feltételezések szerint a Red Bull ezzel a megoldással titokban is képes volt megváltoztatni az autó menetmagasságát az időmérő edzés és a futam között, így pedig megsértették a parc fermé szabályokat. A Red Bull szaktanácsadója szerint azonban ezt a megoldást nem ők használták először a Formula-1-ben.

„Mi sohasem végeztünk el kiigazítást kézzel” – nyilatkozta Marko a német Auto Motor und Sportnak. – „Nem tudom, hogy másokat ez miért bosszantott fel annyira, mert mi úgy tudjuk, hogy a Ferrari már egy éve használ valami hasonló megoldást.”

Szabó Imre


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek