| |
Domenicali: Nem foglalkoztunk a Red Bullal
2012.07.22, vasárnap 20:29

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elmondta, közölte csapatával, ne foglalkozzanak azzal, hogy a Red Bull megsértette-e a műszaki szabályokat.

Az FIA négy órával a Német Nagydíj rajtja előtt egy közleményben tudatta, hogy a műszaki küldött, Jo Bauer szabálytalanságot talált a Red Bull motorvezérlésében. A versenybírák végül úgy döntöttek, a verseny előtt nem büntetik meg a csapatot, Fernando Alonso győzelme után azonban Domenicali elmondta, arra kérte csapatát, ne foglalkozzanak ezzel a kérdéssel.

"Amikor először láttam a műszaki küldött feljegyzését azt mondtam: ’koncentráljunk saját munkánkra’" - közölte Domenicali a verseny után. "Ezt a mérnökök látják és próbálnak gondolkozni rajta. De nem, koncentráljunk arra, amit csinálunk. Felejtsük el, mi történik."

Az FIA technikai munkacsoportja hétfőn, Londonban tart megbeszélést és Domenicali szerint a Red Bull vitás helyzete is tisztázásra kerül.

"Meg kell tudni, mi a műszaki küldött véleménye és mi a versenybíráké. Erről nem tudok többet mondani. Holnap műszaki megbeszélés lesz és erről is tárgyalunk. Bízunk a szabályalkotókban, az FIA-ban, abban, hogy a harc korrekt. Ha kétségem lenne efelől, akkor tennék valamit. Sportember vagyok; mindig gratulálok másoknak, amikor győznek és soha nem mondok másokról rosszat, habár velünk szemben ezt megteszik. De bízom a szabályalkotók munkájában."
f1hungary.fw.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek