| |
Hill újra a Williamsnél?
2012.07.16, hétfő 11:45

Egykori tapasztalt pilóták gyakran térnek vissza tanácsadóként vagy csapatvezetőkét a Forma-1-be, miután a versenyautóból már kiszálltak. Damon Hill esetében ez a lehetőség most merült fel, bár azon nyomban megjelent a cáfolat is.

Alain Prost, Jackie Stewart és Gerhard Berger – egykori pilóták, akik csapattulajdonosok lettek visszavonulásuk után, Niki Lauda pedig tanácsadóként működött közre.

Nem lenne meglepő, ha Damon Hill, az 1996-os év világbajnoka csapatfőnök lenne, sem pedig az, hogy ha egykori csapatát, a Williams istállót igazgatná. A most 51 éves Damon Hill egyetlen világbajnoki címét a Williamsszel szerezte, és bár válásuk nem volt zökkenőmentes – Frank Williams nem méltányolta megfelelő anyagi támogatással Hill világbajnoki címét, így Hill az egyes rajtszámmal együtt az Arrows istállónál kötött ki. Ennek viszont már több, mint 15 éve.

Ami Hill eddigi munkásságát illeti, sokáig a BRDC (British Racing Drivers ’Club) elnöke volt, önkéntes lemondása után pedig a Sky televízióhoz szerződött, így újra rendszeres vendége a bokszutcának.

A Williams csapatnál jelenleg utódlási problémák vannak. Frank Williams nemrégen múlt el 70 éves, szépen lassan kivonja magát a munkából, apránként adva át fontosabb feladatait munkatársainak. Azt azonban, hogy ki lesz a csapatfőnök, ha végleg visszavonul, még nem tudni. Sokáig biztosra vették, hogy Adam Parr, Williams jobb keze, de a szakember máig rejtélyes okok miatt, azonnali hatállyal felmondott.

A hírre, miszerint Damon Hill lehet a pozíció várományosa, elsőként Toto Wolff, a Williams csapat osztrák résztulajdonosa reagált: „Ki mondta ezt?” – kérdezett vissza a Speed Week munkatársának. Gerhard Kuntschik megkérdezte Wolffot, van-e alapja a pletykának, amire Wolff nemes egyszerűséggel válaszolt: „Semmi.”

Hegyi Annamária


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek