| |
Raikkönen jó időmérő edzésben bízik
2012.07.05, csütörtök 18:33

Kimi Raikkönen reméli, hogy a Lotus jó úton van afelé, hogy autójából a legtöbbet tudja kihozni az időmérő edzésen.

Az E20 versenysebessége az egyik legjobb a mezőnyben, de a rossz időmérő edzések miatt győzniük még nem sikerült az idei évben. Raikkönen azonban úgy érzi, a Lotus javulást ért el az utóbbi versenyeken és így akár az időmérő edzésen az első rajtsort is megszerezhetik.

"Azt hiszem, jó esélyünk volt néhány versenyen, de nem tudtam kihozni belőle a legjobbak és talán hibáztam is. De a legutolsó versenyen csapatként egészen jól dolgoztunk az időmérő edzésen és remélhetőleg sokkal nyugodtabban mehetünk, vagy legalábbis én az időmérő edzésen, mint korábban. Remélhetőleg sikerült megtalálni a jó irányt, azokat a kis részleteket, melyekkel még jobbak lehetünk itt és a következő néhány versenyen."

Raikkönen újra megemlítette, frusztráló számára, hogy még nem sikerült az idei évben futamot nyernie, de elmondta, nem csügged emiatt.

"Próbálkozunk és csalódás, ha a második helyen végzel, mikor győzni szeretnél, de ez nem jelenti a világ végét. Újra megpróbáljuk és minden alkalommal megpróbáljuk. Nem sajnálkozom emiatt, de nem is vagyok boldog, mert inkább szeretnék győzni, mint második lenni. De ez nem rontja el életemet. Korábban is megcsináltam, így nem olyan dologról beszélünk, melyet még nem értem el. Mindnyájan győzni szeretnénk és ez több pontot jelent számunkra, sokkal jobb helyre kerülhetünk vele a világbajnokságban. Nem a legörömtelibb másodiknak lenni, de elfogadjuk azt is, ha így lesz."

A finn pilóta 73 ponttal a hatodik helyen áll a bajnokságban, csak 38 ponttal van elmaradva az első helyezett Fernando Alonso mögött, de Raikkönen elmondta, nem gondol a világbajnokságra.

"Versenyről versenyre kezelem a helyzetet és dolgozom, ahogy mindnyájan. Még hosszú a szezon és a szezon végéhez közeledve majd kiderül, hol állunk. Még nem vagyunk a legjobb pozícióban, de nem is állunk rosszul. Csak folytatni kell a munkát, elkerülni a rossz versenyeket és remélhetőleg a szezon végéig tudunk így teljesíteni."
f1hungary.fw.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek