| |
McNish: Vettel biztosan nem megy a Ferrarihoz
2012.07.06, péntek 06:30

Az egykori Formula-1-es pilóta, a Le Mans-i 24 órás verseny kétszeres győztese, Allan McNish szerint Sebastian Vettel biztosan nem fog Fernando Alonso mellé a Ferrarihoz szerződni a 2014-es szezonban, mivel a személyiségükből fakadóan túl nagy lenne az összetűzések kockázata.

Bár a Red Bullnál tagadják azt, hogy Vettel a Ferrarihoz készülne, a Ferrari csapat vezetője, Stefano Domenicali szerint pedig Alonso és Vettel „jól ki tudna jönni egymással”, McNish véleménye azonban az, hogy Alonso és Lewis Hamilton 2007-es mclarenes viszonyát látva ez nem igazán képzelhető el.

„Én ebben a pillanatban nem tudnám elképzelni Vettelt a Ferrarinál” – nyilatkozta McNish. – „Azt hiszem, hogy van egy kis ködösítés a téma körül, de az sohasem rossz egy pilóta számára, ha más csapatok is róla beszélnek. És bizony az sem negatív, ha egy olyan ember, mint Domenicali azt mondja, úgy véli, hogy a két pilóta ki tudna jönni egymással. De én nem gondolnám azt, hogy a Ferrari egy nyitott könyv lenne és Domenicali ezzel elismerte volna azt, hogy tárgyalnak Vettellel, hogy megszerezzék őt Alonso mellé. Szerintem nagyon, de nagyon nehéz, ha két egyes számú pilótád van egy csapaton belül. Én úgy vélem, hogy az többet ér, ha egy elsőszámú pilótád van, akit minden eszközzel támogatsz. Ha visszatekintünk pár évet elég megnézni Lewis Hamiltont és Fernando Alonsót a McLarennél, ott sokak szemében Lewis lett az egyes számú pilóta, és ezzel párhuzamosan úgy vált egyre rendezetlenebbé Fernando. És szerintem kétségkívül nem ez volt a legjobb dolog a McLaren számára. A véleményem szerint most azonban ők (McLaren) jobb helyzetben vannak, mert két olyan pilótájuk van, akiknek a személyisége élesen különbözik egymástól, azonban Fernando és Sebastian között nem lenne harmónia és szeretet. Szerintem ez egy kicsit trükkösebb viszony lenne, mint amit ők szeretnének.”

Szabó Imre


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek