| |
Marussia: Az első komolyabb fejlesztéssel készülünk
2012.07.01, vasárnap 10:17

A Formula-1-es világbajnokság kilencedik futamára, a Brit Nagydíjra a Marussia F1 Team az idei szezonban a legrövidebb utat teszi meg, hiszen a silverstone-i pálya a csapat gyárának közelében található.

Timo Glock:
"Silverstone nagyon fontos hétvége az egész csapat számára, így örömmel várok és örülök, hogy a valenciai problémákat már magam mögött hagytam. Fontos fejlesztési csomaggal érkezünk erre a versenyre, amely remélhetőleg kisebb előrelépést jelent számunkra és jó teljesítményt nyújtunk. Silverstone az a pálya, melyet nagyon szeretek; az egyik kedvencem. Nagy sebességű kanyarokat tartalmaz és teljesen más kihívást jelent, mint a legutóbbi két pálya, ahol versenyeztünk. Az időjárás is nagyon érdekes tényező; nemcsak azért mert vagy süt a nap, vagy esik, de gyakran egészen szeles az idő, amely napról napra és edzésről edzésre megváltoztathatja az autót. Összességében már alig várom, hogy autóba üljek és dolgozhassam a csapattal egy sima hazai verseny érdekében a fantasztikus brit rajongók, partnerek és vendégeink előtt ezen a nagyon dolgos hétvégén."

Charles Pic:
"Silverstone számomra mindig csodálatos versenypálya volt és 2009-ben a Formula Renault 3.5 bajnokságban nyerni tudtam itt, így örülök, hogy ezen a helyszínen futhatjuk a csapatom hazai versenyét a jövő hétvégén. Szeretem a fantasztikusan gyors kanyarokat, különösen a Copse-tól a Beckettsen át a Stowe-ig. Várom, hogy kiderüljön, hogyan működik az új aerodinamikai csomag a pályán. Egészen széleskörű lépés ez a csapatnak és egy erős együttműködés eredménye. A valenciai versenyen kissé javultunk, remélem folytatjuk ezt az irányt és a csomag eredményes lesz. Optimista vagyok, egy jó hétvégében bízom, mert ez az egyetlen alkalom a banbury-i gyárban dolgozók számára, hogy lássák az autókat verseny közben; nagyszer lenne, ha fáradhatatlan munkájukért cserébe egy örömteli eredményt érnénk el, mivel ez az "ő versenyünk"! Jó hír, hogy Timo a jövő hétvégén ismét dolgozik. A pályán kívül is sok dolog lesz, számos PR tevékenység partnereinkkel és rajongóinkkal, de tudom, komoly támogatást kapunk tőlük, amely a csapatnak extra lökést ad."

John Booth, csapatfőnök:
"Mindenütt jó, de legjobb otthon, amikor a versenyzésről van szó. A világ minden táján fantasztikus helyszíneken járunk, de a lehetőség, hogy hazai földön versenyezhetünk, nagyon különleges és mindkét kézzel megragadjuk az alkalmat a jövő hétvégén, amikor Silverstone-ban versenyzünk. Habár ez lesz harmadik hazai versenyünk, az első, mióta átköltöztünk Dél-Yorkshire-ből Banbury-be. Most 17 mérföldre található gyárunk Silverstone-tól, amely azt jelenti, saját udvarunkban versenyzünk.
Komoly fejlesztéssel készülünk erre a versenyre, új hátsó vezetőszárny, kipufogók, padlólemez és oldallemez kerül az autóra. Úgy írnám le, hogy az ’első szélcsatorna ihlette fejlesztési csomagunk a szezonban’; néhány kisebb alkatrészeink voltak Malajziában és Kínában és kisebb fejlesztések legutóbb, de ez lesz az első teljes fejlesztési csomag, amely nemcsak a már létező elemek módosítását jelenti. Ez maga már nagy eredmény, eltekintve attól a teljesítménybeli lépéstől, melyet várunk a csomagtól. Várjuk, hogy kiderüljön, mennyire lesz előnyös a fejlesztés, Silverstone-ban és előtte a Doxford Repülőtéren, amikor a fejlesztéseinket kiértékelési programnak vetjük alá. Duxfordban tesztpilótánk, Maria de Villota először dolgozhat pályán. Egész évben türelmesen várt erre az időpontra, örülünk, hogy autóba ülhet.
Sokat lehetne beszélni az egész silverstone-i élményről; a rajongók hihetetlenül sokat tudnak a sportról és elkötelezettek, örömet jelent támogatásuk. Nagy show-t szeretnénk partnereinknek számára, akik nagy számban jelennek meg ezen az eseményen. Remélhetőleg meg tudjuk jutalmazni őket és az egész csapatunknak nagyszerű hétvégéje lesz a pályán. Timo visszatér és Charles szeretne építeni a valenciai nagyszerű teljesítményre, jó okunk van arra, hogy izgatottan várjuk, mit tartogat hazai versenyünk."
f1hungary.fw.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek