| |
Marko: A politika nem a mi erősségünk
2012.07.01, vasárnap 08:30

A Red Bull csapat szaktanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint a Formula-1-es paddockban folyó állandó politizálás bizony egyáltalán nem könnyíti meg az életüket.

A bajnoki címvédő Red Bull körül állandóan forr a levegő, hiszen legutóbb a padlólemezükkel kapcsolatban kérte őket az FIA arra, hogy módosításokat hajtsanak azon végre, miközben a hírek szerint a 12 csapat közül csak ők és a testvércsapatnak számító Toro Rosso ellenzi a sokak által akart költségvetési sapkát, mindeközben a valenciai Európa Nagydíjat követően a Red Bull (Marko és Sebastian Vettel) léptek fel támadólag az FIA-val szemben, mondván, hogy teljesen értelmetlen volt beküldeni a biztonsági autót a pályára, ami így tönkretette a versenyüket.

„Amikor egy versenyhétvégére gondolsz, akkor minden olyan szépnek és egyszerűnek tűnik, a valóság azonban nagyon különbözik ettől” – nyilatkozta Marko a motorline.cc-nek. – „Nagyon sok politika van a sportban. Ha Martin Whitmarsh kellemes napot kíván nekem, akkor én ideges leszek, és azon gondolkodom, hogy mit is akart ezzel mondani.”

Marko szerint a Red Bull különösen nehéz helyzetben van a paddockon belül. „Először is mi nem egy autógyártó, vagy egy tradicionális versenyautó konstruktőr vagyunk. Így pedig sokaknak fáj, hogy a Ferrari mellett el tudtunk érni egy szuper megegyezést Bernie Ecclestone-nal, ami nem csak sok pénzt, de presztízst is jelent. És ez az, amiért az életünk jelenleg olyan nehéz ebben a pillanatban.”

Szabó Imre


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek