| |
Horner: Biztató a teljesítményünk
2012.06.30, szombat 07:30

A Red Bull csapat vezetője, Christian Horner szerint az elmúlt három futamon mutatott tempójuk igencsak biztató a szezon hátralévő részét tekintve.

Miután Mark Webber pole pozícióból indulva megnyerte a Monacói Nagydíjat, Sebastian Vettel Kanadában és Valenciában is komoly előnnyel szerezte meg az első rajtkockát, bár azt a gumik és egy műszaki hiba miatt a bajnoki cím védője nem tudta futamgyőzelmekre váltani. Horner szerint azonban az a tempó, amit Vettel a legutóbbi futamon mutatott, igencsak ígéretes a szezon hátralévő részére nézve.

„Pályáról-pályára láttunk némi ingadozást eddig, de a legutóbbi három futamon szerzett pole pozíciónk nagyon biztató” – nyilatkozta Horner, akinek a csapata, a Red Bull a konstruktőri bajnokságot 39 pontos előnnyel vezeti a McLaren előtt.

Horner Vettel csalódáskeltő valenciai kiesése ellenére is biztos abban, hogy a Red Bull, a silverstone-i pálya merőben más természetétől függetlenül, az első számú esélyese lehet az Angol Nagydíjnak. „Feltehetőleg esni fog, de úgy gondolom, hogy az autónk most nagyon erős ilyen körülmények között. Ezért keményen fogunk dolgozni és mindent megteszünk azért, hogy az autónknak is meglegyen a megfelelő teljesítménye, így remélhetőleg erősek leszünk majd.”

2009-ben és 2010-ben Vettel illetve Webber nyerte meg az Angol Nagydíjat tavaly azonban Fernando Alonso volt eredményes Silverstone-ban. „Fernando tavaly nagyon gyors volt itt, különösen a futam második felében” – nyilatkozta Horner. – „Ez idén egy érdekes hétvége lesz, miközben még a bajnokság felén sem vagyunk túl, de máris olyan érzésünk van, mintha szörnyen sok futam lenne már mögöttünk.”

Szabó Imre


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek