| |
Whiting: Nincs DRS szabály a sárga zászlóra
2012.06.27, szerda 16:35

Charlie Whiting elmondta, miért tarthatta meg Michael Schumacher valenciai dobogós helyezését.

Miután Mark Webber észlelte, hogy a Mercedes DRS szárnya nyitva volt a sárga zászlós zónában, a Red Bull azt szerette volna elérni, hogy Schumachert megbüntessék.

A versenybírák részletes vizsgálatot folytattak le a verseny után, de végül úgy döntöttek, Schumacher megtarthatja első dobogós helyét, melyet visszatérése után ért el.

"A versenybírák figyelembe vették, hogy a pilóta a dupla sárga zászlós zónában jelentős sebességcsökkentést hajtott végre" - olvasható a jelentésben.

Az Auto Motor und Sport szerint a versenybírák észlelték, hogy Schumacher használta DRS szárnyát a sárga zászlós jelzés ellenére.

"Ez nem a DRS pozíciójáról szól" - közölte Charlie Whiting. "Nincs szabály amely kimondja, a DRS-nek nyitva, vagy zárva kellene lennie a sárga zászlós zóna alatt. Az a meghatározó, a pilóta lassított-e, vagy nem. És az egy körrel korábbi helyzethez képest Schumacher sok sebességet veszített."

A német Auto Motor und Sport szerint Schumacher a kérdéses pillanatban sokkal lassabban haladt, mint az őt követő Mark Webber.
f1hungary.fw.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek