| |
Szó szerint megfizet hibájáért Vergne
2012.06.27, szerda 09:12

Jean-Eric Vergne nem felejti el egyhamar azt a büntetést, amit az Európa Nagydíj után kapott azért, mert kiütötte Heikki Kovalainent, majd a széthulló autóval visszatért a bokszba.

Nagyot hibázott a Toro Rosso pilótája. Először is egyértelműen ő a vétkes a Heikki Kovalainennel való ütközésben, hiszen nekiment a finn autójának, másodszor pedig a megrongálódott autót visszakormányozta a bokszba, számos alkatrészt elhullajtva útközben, ami a biztonsági autó bevetését eredményezte. Meg is kapta büntetését az újonc francia: a soron következő Brit Nagydíjon 10 helyes rajtrács büntetést kap, ami az idei teljesítménye alapján valószínűleg azt jelenti, hogy az utolsó helyről fog indulni Silverstone-ban. Ha ez nem lenne elég, a versenybírák 25.000 euró pénzbírságot is kiszabtak, amit a csapat határozata szerint, neki kell kifizetnie.

„Amit tett elfogadhatatlan, és az ő hibája” – jelentette ki Gerhard Berger, a Toro Rosso társtulajdonosa a Servus TV-nek. Christian Horner, a Red Bull főnöke, aki élénken figyelemmel követi a junior csapat életét, úgy véli, a büntetést a 22 éves pilótának kell kifizetnie: – „Ha vezetői hiba volt, akkor meg is kell fizetnie érte, de például, ha a pilóta túl gyorsan megy a bokszutcában, mert a limitmérő nem működik rendesen, akkor valószínűleg a csapat fizet. Jean-Eric ezúttal alighanem kénytelen lesz a zsebébe nyúlni.”

Biztosan tanulságos eset ez az újonc pilóta számára, bár anyagilag talán nem dönti romba. A Business Book GP szerint Vergne 2012-es fizetése 400.000 euró.

Hegyi Annamária


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek