| |
Alonsónak sem lehet mindig szerencséje
2012.06.26, kedd 08:52

A Red Bull csapatfőnöke nagyon bízik benne, hogy előbb utóbb a Ferrarit és Alonsót is utolérik azok a problémák, ami őket, illetve a McLaren csapatot sújtják.

Igen hosszú ideje, a tavalyi Kanadai Nagydíj óta nem esett ki Fernando Alonso, sőt olyan sem fordult elő, hogy hátrébb végzett volna a 10. helynél – azaz már 20 futam óta pontszerző. Christian Horner szerint ez nem mehet így tovább sokáig, előbb utóbb Alonso vagy a csapata hibázik.

A hétvégén Horner végignézte, ahogy favorit pilótája az élről esik ki, a biztos győzelemtől búcsúzik, mert túlmelegedett a generátor, a biztonsági autós szakasz alatt. A regnáló világbajnok másodszor esett ki az idén a nyolc futam alatt, de a Red Bull vezetője biztos benne, hogy ezt az érzést Alonso is meg fogja tapasztalni a hátralévő 12 futam valamelyikén.

„Fernando hatalmas munkát végzett, pontot szerzett minden egyes futamon, de a statisztikák azt mutatják, hogy 20 futam után kell jönnie egy rossz hétvégének is. Remélhetőleg helyreáll az egyensúly ebben a szezonban. Másoknak is voltak nehéz napjaik – Lewis (Hamilton) sem fejezte be a futamot – de mi a vezető helyünket veszítettük el a konstruktőrök bajnokságában” – magyarázta Horner.

„A parancsnoki állásban voltunk, amikor történt, nagy csalódás volt a kiesés. A Renault-val együtt biztosak vagyunk benne, hogy tanultunk belőle, és remélhetőleg nem fog megismétlődni. Kényelmet ad Seb teljesítménye, teljesen kontroll alatt tartotta a versenyt és nagyon nagy üteme volt. Tudjuk, hogy gyors az autónk, háromszor szereztük meg a pole pozíciót az elmúlt három futamon, és ez biztató.”

Hegyi Annamária


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek