| |
Grosjean következő esélye a győzelemre Magyarországon lesz
2012.06.25, hétfő 11:56

Romain Grosjeannak minden esélye megvolt rá, hogy ő legyen a 2012-es Forma-1-es szezon nyolcadik futamgyőztese – műszaki hiba vette el tőle ezt a lehetőséget. Még az is lehet, hogy éppen a Hungaroring lesz az, ami kárpótolja őt.

Élete első Forma-1-es győzelmét is arathatta volna a francia pilóta az Európa Nagydíjon, de a Renault motor meghiúsította álmát. A gyártó bocsánatot kért a hibáért.

Grosjean kényelmesen – és nyilvánvalóan boldogan – száguldott az élen álló Fernando Alonso mögött, amikor megállt alatta a Lotus – a hiba oka valószínűleg ugyanaz volt, mint Vettel estében, a generátor mondta fel a szolgálatot. „Feltesszük a kezünket, és bocsánatot kérünk” – mondta a Renault munkatársa, Remi Taffin.

Patrick Tambay, volt Forma-1-es pilóta így reagált az esetre: „Sajnálatos, mert nagyon kevés lehetőség adódik a győzelemre, nem szabad őket elszalasztani. MA elszalasztottak egy ilyen lehetőséget, de nem Romain hibájából. Addigi versenyzése valóban figyelemre méltó volt, megelőzte Hamiltont, és bölcsen kivárt Alonsóval szemben. Sajnos a következő futam nehezebb lesz számukra, mert Angliában hűvös van és ez nem igazán jó a Lotusnak, de azt hiszem, Budapesten ismét számolnunk kell vele.”

Az olyan fiatal pilóták, mint Vettel vagy Grosjean talán még emlékeznek, de már nem tapasztalták meg azokat a helyzeteket, amikor a műszaki hiba okozta kiesés az élcsapatoknál sem ment ritkaságszámba. A motorok és az autók megbízhatósága akkor javult jelentősen, amikor bevezették, hogy egy motornak többet kell kibírnia egyetlen futam távjánál.

Két Renault motor mondta fel a szolgálatot, de voltak olyanok is, amelyek jól muzsikáltak, például Mark Webber, vagy a második helyre beérő Kimi Raikkönen alatt. „A Lotus ismét megmutatta a 2012-es autója képességeit, remek tapadás, és alacsony gumikopás. Mind Grosjeannak, mind Raikkönennek potenciális esélye van rá, hogy a mezőny idei nyolcadik győztese legyen” – magyarázta Jaime Alguersuari a Mundo Deportivo napilapnak.

Hegyi Annamária


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek