| |
Kovalainen: Nem utálom Valenciát
2012.06.22, péntek 11:55

Kis hiba csúszott a héten a Caterham csapat sajtóanyagába, de Heikki Kovalainen sietett korrigálni azt, és értékelte csapata jelenlegi helyzetét is.

A Caterham csapat sajtóanyagából az derül ki, hogy Heikki Kovalainen nem igazán kedveli az Európa Nagydíj helyszínét, de a tegnapi FIA sajtótájékoztatón leszögezte, hogy ez nem igaz.

„Olvastam ezt az előzetest, azt hiszem ehhez a sajtóreferensünknek, Tom Webbnek lehet valami köze. Ez nem jelenti azt, hogy utálom ezt a helyszínt. Akár az időjárást, akár a pályát nézem, nagyon –nagyon jó itt. Voltak jó versenyeim itt a múltban. 2009-ben az első sorból indultam a McLarennel, tehát nincs semmiféle negatív érzésem, valójában ez minden, amit mondhatok. Jó versenyre számítok. Ez egy utcai pálya, de nem olyan kemény, mint Monaco vagy Montreal. Egyszerűbb, könnyebb fékezni. Azt hiszem, ha megtaláljuk a jó beállításokat pénteken és szombat délelőtt, igazán jó móka lesz a verseny. Ami a versenysebességünket illeti, nehéz megmondani, gyorsabbak vagy lassabbak leszünk-e az előttünk álló autóknál. Várnunk kell, és meglátjuk, hol állunk. Mindenképpen jó hétvégét várok, azt hiszem mindenki számára az lesz, fantasztikus idő van” – mondta el Kovalainen, majd azt is összefoglalta, mit értek el az idén eddig a terveikhez képest.

„Azt hiszem elmondható, hogy a szezon előtt abban a reményben voltunk, hogy közelebb leszünk az előttünk álló autókhoz. Természetesen a téli teszteken közelebb is voltunk, de az első versenyeken kiderült, hogy mégsem eléggé. Azóta a csapat nagy erőfeszítéseket tett, véleményem szerint a megfelelő területeken, és nagyon boldog vagyok emiatt. Azt hiszem, jól haladunk. John Iley a McLarentől csatlakozott hozzánk, és a következő néhány versenyen minden alkalommal lesznek fejlesztések. Számunkra ezek nagyon fontosak, de meg kell várnunk, hogyan válnak be a pályákon, mielőtt jóslatokba bocsátkoznánk. A lényeg az, hogy a csapat sokat fejlődött tavaly óta, és hogy szerintem a megfelelő területekre fókuszálunk, hogy erősödjön a csapat. Hogy ennek a pályán is lesz-e látszatja, ki kell várnunk. Azt hiszem, meg tudjuk csinálni, arra számítok, hogy a szezon vége felé rendszeresen megverjük az előttünk haladókat.”

Hegyi Annamária


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek