| |
Webber nem győzi cáfolni a ferraris pletykákat
2012.06.16, szombat 12:00

Lehet, hogy mégis van abban valami, hogy Mark Webber válthatja jövőre a gyengén teljesítő Felipe Massát a Ferrarinál, az ausztrál pilóta ugyanis az utóbbi időben nem győzi cáfolni az ügy körül terjengő pletykákat.

„Már minden pilótát, Sebastian Vetteltől, Lewis Hamiltonig, de még a kutyáikat is összefüggésbe hozták a Ferrarival” – nyilatkozta Webber a melbourne-i Herald Sun-nak.

Webber azonban kitart amellett, hogy ő egyértelműen a Red Bullban gondolkodik a 2013-as szezont illetően. „Úgy gondolom, hogy sok mindent elértünk már közösen.”

A 36 éves, majd 200 nagydíjon induló Webber azt azonban elismeri, hogy mindig jó azt hallania egy pilótának, hogy egy olyan csapat érdeklődik utána, mint a Ferrari. „Az mindig kellemes probléma, ha mások érdeklődnek utánad. A Ferraritól én nem hallottam semmit sem, de az emberek mindig spekulálni akarnak valamin. A Ferrari azonban nem egyszerűen egy másik csapat. És ezt mindenki tudja. Évekkel ezelőtt egyszer beszéltem a McLarennel. De nem vált valóra. És én most nagyon boldog vagyok a Red Bullnál. De az is az F1 része, hogy mindig vannak pletykák spekulációk. De akárhogy is számolom, tény, hogy én az elmúlt hét évben csak két csapatnál vezettem. Ez egészen stabilnak tűnik.”

Webber szerint egyszerűen az sem igaz, hogy a Fernando Alonsóhoz fűződő jó viszonya növeli annak a lehetőségét, hogy mégis a Ferrarihoz kerüljön a jövőben. „Sohasem vacsoráztam együtt Fernandóval, így nem tudom, hogy igazából annyira jó cimborák lennénk-e. Jól kijövünk, beszélünk egymással. Sok pilóta ezt nem mondhatja el egymásról, szerintem ezért lehet az, hogy sokan úgy vélik, hogy mi akkor is jól kijönnénk egymással, ha égne a ház” – mosolygott Webber.

Úgy tűnik azonban, amint arra a csapat tanácsadója, Dr. Helmut Marko utalt is, a Red Bull nem szeretne véget vetni a Sebastian Vettel-Mark Webber sikerpárosnak. „Nyilvánvaló, hogy Sebastian és én már hosszú ideje együtt vagyunk” – ért egyet Webber. – „Ezért mi már nagyon jól ismerjük egymást.”
.

Szabó Imre


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek