| |
Petrov türelmet kér
2012.06.15, péntek 14:23

Vitalij Petrov, Romain Grosjean sikereit látva, igazán sajnálhatja, hogy nem sikerült a Lotus csapatnál maradnia. A Lotus sokat fejlődött a tavalyi évhez képest, míg a Caterham ugyanott áll, ahol egy évvel ezelőtt.

Beragadt a Caterham csapat – igaz, hogy a három ’kiscsapat’ közül ők a legjobbak, de ez kezdetektől így volt. Az idén már a Q2-be jutás az időmérő edzésen, és a pontszerzés volt a cél, amit eddig nem sikerült teljesíteni. Vitalij Petrovot ráadásul rendre megelőzi csapattársa, Heikki Kovalainen is. Az orosz pilóta türelmet kér.

„Várnunk kell még egy kicsit. A Brit Nagydíjra lesz egy új fejlesztési csomagunk, sok alkatrészből fog állni. Valenciára is készülünk, de Silverstone-hoz fűzünk nagy reményeket. Mindannyian nagyon várjuk” – mesélte Petrov, aki jelenleg az Európa Nagydíjra készül: „Különleges helyszín Valencia, mindig nagy a meleg, gyorsan kopnak az abroncsok, tulajdonképpen nincsenek benne gyors kanyarok, nagy megterhelésnek vannak kitéve a fékek is. Legfontosabb az, hogy az autó stabil legyen fékezéskor, és kihasználni a rázóköveket – de a mi autónk nem kedveli ezt.”

Hegyi Annamária


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek