| |
Kimi egyszerűen csak élvezi a Forma-1-et
2012.06.15, péntek 14:04

A Lotus csapat már napenergiát használ a paddockban, ebben partnere a Trina Solar – tegnap, a müncheni InterSolar kiállításon Kimi Raikkönen volt a vendégük, ahol nem csak a környezetvédelemről esett szó, hanem a versenyző jelenlegi helyzetéről is a Forma-1-ben.

Több, mint 80.000 látogató volt kíváncsi Európa legnagyobb ipari kiállítására, melyre Kimi Raikkönen is hivatalos volt. A helyszínen felállították a Lotus csapat egyik szimulátorát, a három leggyorsabb próbálkozó díjat is kapott. A harmadik helyezett, egy Raikkönen és Grosjean által aláírt pólót kapott, a második két darab belépőt a Német Nagydíjra, az első helyezett pedig paddock belépőt, ugyanerre az eseményre.

Kimi Raikkönen: „Érdekes dolog itt lenni a Trina Solarnál, hogy látni, hogyan használható a Forma-1-ben a napenergia  és hogy többet megtudjunk a témáról. Ez tényleg hasznos a csapat számára, és engem személyesen is érdekel.” 

Mark Kingsley, a Trina Solar kereskedelmi igazgatója: „Nagyszerű, hogy Kimi itt van velünk és képviseli kapcsolatunkat a Lotus csapattal. Mi voltunk az első napelemes cég a Forma-1-ben, így élen járók vagyunk a Lotus csapattal való együttműködéssel. Kézzel fogható előnyöket tudunk biztosítani számukra, mint például a szimulátor hatalmas épületére való telepítés, és a Föld növényeiért indított kampányunk. A Trina Solar az innovációra, a csapatmunkára, a minőségre épül, és partnerünk, a Lotus csapat hasonló gondolkodású, akikkel együtt erős elkötelezettséget érzünk a környezetvédelem iránt.

Kimi Raikkönen az esemény sajtótájékoztatóján nem csak a napenergia felhasználásáról, hanem saját versenyzői karrierjéről is beszélt: „Élvezem ezt az egészet, különben vissza sem tértem volna a Forma-1-be. Persze, sokat segít, hogy versenyképes az autóm. A mostani bajnokság nagyon szoros és rendkívül izgalmas, minden kiszámíthatatlan. Régebben nagyobban voltak a különbségek. Vannak újdonságok, de semmit nem tudnék említeni, ami nagyon eltérne a régebbiekhez képest. Jelenleg is autókkal versenyzünk. Van DRS és KERS rendszer, amik az előzéseket segítenék, de nincs mindig így. A DRS végeredményben hasznos, jó újítása a Forma-1-nek. Az emberek is jobban élvezik, mivel érdekesebbek a futamok.”

„A gumikról sem tudok számottevő változásról beszámolni. Lehet, hogy kicsit eltérnek a korábbiaktól, de mindenki egy hajóban evez. Mindig is élveztem a versenyzést, most is így van ez. Minden versenyen egyre több pontot szeretnék szerezni, jó eredményeket felmutatni. A csapatnál remek a légkör, jól érzem magam, elégedett vagyok, ez sokat segít. Legfőbb célunk, hogy az első négyben legyünk a konstruktőrök versenyében, és persze jó lenne rendszeresen dobogón állni, versenyeket nyerni, ennek érdekében keményen kell hajtanunk és mindenkit legyőznünk. Most Valencia következik, és én nem látom okát, miért ne lehetne jó a teljesítményünk, a meleg időjárás is segítségünkre lehet.”

Hegyi Annamária
További csatolt képek


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek