| |
Maldonado: Jobbak vagyunk, mint az eredményeink
2012.06.16, szombat 10:00

Pastor Maldonado biztos benne, hogy a Williamsben több van, mint amit a Spanyol Nagydíj óta az eredményeik mutatnak.

A Spanyol Nagydíjon Maldonado egy könnyed győzelmet aratott, azóta azonban Maldonado és Bruno Senna nemcsak pontot nem tudott szerezni, de a Monacói és a Kanadai Nagydíjon még a Q3-ba sem tudtak bejutni. Maldonado szerint az autó jó, de egyszerűen most nem tudták a dolgokat megfelelően összerakni.

„Én úgy gondolom, hogy ugyanolyan erősek vagyunk mint Barcelonában” – nyilatkozta Maldonado az Autosportnak. – „Jók voltunk Monacóban, mert mindig a legjobb öt között voltunk, Kanadában is, csak az időmérő edzésünk nem sikerült, de ez szerintem csak a forgalom eredménye volt. Én egy körön mindig a legjobbamat nyújtottam. Próbálkoztam, de nem sikerült, ami bármikor megtörténhet. Az én meglátásom az, hogy versenyképesek vagyunk, csak egyszerűen nem volt szerencsénk. Az autó ott van, a tempóm is ott van, mert mindig gyors vagyok. Ezért csak meg kell próbálnunk javulni. Nem mi vagyunk ugyanis a leggyorsabbak a pályán, de nem vagyunk ettől nagyon messze”

Maldonado szerint így csak kemény munka szükségeltetik ahhoz, hogy minden pályán ugyanolyan gyorsak legyenek, mint amilyenek Barcelonában voltak. „Keményen kell dolgoznunk, különösen az autóval, és meg kell próbálnunk javulni az időmérőn és a futamon is. Meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt, a legjobb kompromisszumot, az időmérő edzés és a futam között. Én úgy vélem, hogy nem vagyunk ettől nagyon messze, csak mindent megfelelően össze kell raknunk. Az elmúlt néhány futamon ez nehéz volt, de akkor is versenyképesek vagyunk. Csak a magunk tempójára kell összpontosítanunk és akkor minden rendben lesz.”

Szabó Imre


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek