| |
Button és Wurz fiatal pilótákat fog oktatni
2012.06.16, szombat 07:30

A 2009-es Formula-1-es világbajnok, a jelenleg a McLarennél versenyző, Jenson Button és a kétszeres Le Mans-i győztes, jelenleg a Williams csapat pilóta-mentoraként dolgozó Alexander Wurz részt vesznek az amerikai SAFEisFast fiatal pilótáknak szóló programjában.

Button és Wurz mint online pilóta instruktorok az Angol Nagydíjat megelőző és az azt követő héten fognak válaszolni a SAFEIsFast.com weboldalon feltett kérésekre, amelyek a pilóták fizikai, vagy szellemi felkészülését, a karrierfejlesztést, vagy akár a marketingkérdéseket érintik.

A SAFEIsFast projekt mögött az FIA Institute, és az American Road Racing Drivers Club (RRDC) áll, a program célja pedig a fiatal pilóták karrierjének az elősegítése.

Bobby Rahal, az RRDC elnöke: „Nagyon elégedettek vagyunk, hogy motorsportok világának két vezető pilótája részt vesz a programunkban. A tanácsaik és az instrukcióik minden fiatal pilóta számára nagyon értékesek, akárhol éljenek a világon, és különösen örülünk annak, hogy erre a SAFEisFast.com biztosít lehetőséget.”

SAFEisFast komoly siker az USA-ban, ahol többek között már olyan pilóták adtak tanácsokat a fiatal versenyzőknek, mint Dario Franchitti, Gil de Ferran, Josef Newgarden és James Hinchcliffe.

Szabó Imre


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek